Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12, 4.00μμ, Μετρό Αιγάλεω


Σήμερα Τρίτη 4 Δεκέμβρη, θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία του Δικτύου, αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, ώστε να μαζικοποιηθεί το κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, 4.00 μμ, στην πλ. Εσταυρωμένου-Αιγάλεω (έξοδος μετρό Αιγάλεω). Έτσι δίνουμε περιεχόμενο στο σύνθημα 'ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ".

Ακολουθούν αποσπάσματα από το δημοσίευμα για το θέμα της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Υπερδιπλασιασμό των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών έχει καταγράψει το Παρατηρητήριο Κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας από πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 16 επιθέσεις κατά μεταναστών το 2006, φέτος έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί 35 παρόμοια περιστατικά.

Εκτός από την επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στο Αιγάλεω καταγράφηκε επίθεση Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών -πιθανολογείται Ρώσων- εναντίον Μαροκινών στα Χανιά το Σάββατο το βράδυ με παρόμοιο τρόπο: αλυσίδες, στειλιάρια, ρόπαλα.

«Η συγκυρία μάς δείχνει ότι έχει αναζωπυρωθεί ο χώρος της ακροδεξιάς και στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μπορεί να είναι άσχετο με την παρουσία ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, ενώ ελέγχεται η χρονική σύμπτωση με τη δίκη Πλεύρη που γίνεται τούτες τις μέρες. Από την άλλη πλευρά οι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν και τη συμμετοχή αλλοδαπών, κυρίως Ρώσων και Γερμανών, στις ομάδες των επιτιθέμενων Ελλήνων. Μέχρι πρότινος στο στόχαστρο ήταν οι Αλβανοί, αλλά η στοχοποίηση το τελευταίο διάστημα και Αράβων (Πακιστανών, Μαροκινών) μας κάνει να σκεπτόμαστε μήπως η ανασύσταση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η ισλαμοφοβία που έχει εκδηλωθεί εκεί έχει περάσει μέσω της συνεργασίας τους με τις ελληνικές ομάδες και στην ατζέντα των ελληνικών ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο δεν είχε καταγράψει περιστατικά ισλαμοφοβίας στο παρελθόν και αυτά τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών μάς αποκαλύπτουν μια ποιοτική αλλαγή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εγρήγορση της πολιτείας, δεν είναι να αγνοείται η εκδήλωση τέτοιων φαινομένων» είναι η εκτίμηση του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου, Μίλτου Παύλου.

Τη ρατσιστική επίθεση κατά των Πακιστανών καταδικάζουν σε ανακοινώσεις τους ο ΣΥΝ, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ), ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ), ο Δήμος Αιγάλεω, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: