Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

ΜΑΘΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΣΤΙ "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ"...

Μπορεί ο Μαγγίνας να ...το είχε τούμπανο, αλλά η κυβέρνηση συνολικά είναι που το 'χει καμάρι το τι σημαίνει "φιλοξενία".... των μεταναστών. Κάνοντας ότι μπορεί για να αποδείξει ότι ούτε θέλει, ούτε θα αφήσει ποτέ τους μετανάστες να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων που τους ανήκουν.
Για να εξηγούμαστε: από την αρχή του χρόνου σχεδόν 200 χιλ. μετανάστες που κατοικούν μια 10ετία στην Ελλάδα (με βάση την εφαρμογή του τελευταίου Ν.3386/2005), δικαιούνται να αιτηθούν άδειας παραμονής αόριστης διάρκειας.
Πως όμως θα καταφέρουν να κάνουν έστω την αίτηση, κανείς δεν ξέρει... Βλέπετε η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Αττική απασχολεί γι' αυτή τη δουλειά τον ιλλιγιώδη αριθμό των 2 (!!) υπαλλήλων. Δηλ. ο καθένας τους μάλλον πρέπει να εξυπηρετήσει περίπου 100 χιλ. άτομα...

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ακούμε πολλές μεγαλόστομες δηλώσεις φορέων ή κρατικών λειτουργών, που ίσα-ίσα κάθε τέτοια μέρα, θα 'πρεπε να κρύβονται...
Γιατί αυτοί δικαιούνται να μιλούν μόνο στην παγκόσμια μέρα ...κατά των μεταναστών. Με τις πολιτικές τους αυτό αποδεικνύουν.
* Ιδού και μερικά χρήσιμα νούμερα από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους μετανάστες στην Ελλάδα (ο τίτλος της έρευνας είναι "δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης").
Σε 1.070.000 εκτιμώνται οι μετανάστες στην Ελλάδα το 2007, σύμφωνα με την έρευνα. Στα 2.049.000 θα φθάσουν το 2030 και σε 2.750.000 θα ανέρχονται οι μετανάστες "πρώτης" και "δεύτερης γενιάς" το 2050 στη χώρα μας.
* Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπ.εσωτερικών ότι μπαίνει σε λειτουργία το πρόγραμμα για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών "Εστία" (για την περίοδο 2007-2013) στο οποίο θα δωθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 16 εκατ. προέρχονται από την ΕΕ και τα 4 εκατ. από κρατικούς πόρους. Πρόκειται βέβαια για κοροϊδία!! Αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο για το 2007 από τα παράβολα των μεταναστών για ανανέωση αδειών παραμονής το κράτος έβαλε στο ταμείο του 42 εκ. ευρώ, ζεστά-ζεστά...

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΛΕΥΡΗ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ...


28 χρόνια υπάρχει στην χώρα μας «αντιρατσιστικός νόμος», αλλά εχθές εφαρμόστηκε πρώτη φορά εναντίον του Κώστα Πλεύρη (πατέρα του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ.Πλεύρη). Το Εφετείο Αθηνών τον έκρινε ένοχο για το περιεχόμενο του βιβλίου του με τίτλο «Ο Εβραίοι. Όλη η Αλήθεια». Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Πλεύρη, αποφάσισε ότι περικοπές του βιβλίου μπορούσαν να εξωθήσουν σε πράξεις βίας εις βάρος των Εβραίων, ενώ παράλληλα έκρινε ότι ήταν προσβλητικές οι αναφορές και οι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται στους Εβραίους. Η ποινή ήταν φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Αμετανόητος ο Πλεύρη είπε προς τους δικαστές "δεν μπόρεσαν να με πολεμήσουν με δημόσιο διάλογο και θέλησαν να με πολεμήσουν με μία δίκη κλείνοντάς μου το στόμα. Είτε με καταδικάσετε είτε όχι, το βιβλίο μου θα κυκλοφορεί. Αν με καταδικάσετε, θα δικαιώσετε την παρασκηνιακή δύναμη των Εβραίων».

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλες οι εκτιμήσεις συντείνουν στο συμπέρασμα πως η 12η του Δεκέμβρη ήταν μια ιστορική κινητοποίηση και πως ήταν μόνο η αρχή. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 100 χιλ. μόνο στην Αθήνα, ενώ δεν υπήρξε πόλη -μικρή ή μεγάλη- χωρίς συγκέντρωση.
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας στα επόμενα ραντεβού του κινήματος παραθέτουμε ένα από τα συνθήματα που φωνάχθηκαν:
Μαγγίνα, Μαγγίνα, Μαγγίνα,
τους μετανάστες έβαλες για τη φασίνα,
εσύ αυτό το λές "φιλοξενία",
εμείς το λέμε μαύρη εργασία.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


* 1,1 εκ. είναι οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι (600 χιλ. έλληνες και 500 χιλ. μετανάστες) με ευθύνη και μόνο της εργοδοσίας που την νοιάζουν μόνο τα κέρδη της, και της κυβέρνησης που τους κλείνει το μάτι πονηρά...

* οι μετανάστες αιμοδότησαν τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά, αλλά και τα κρατικά ταμεία, και σαν ανταλλάγμα παίρνουν λιγότερα δικαιώματα και περισσότερη ομηρία. Μόνο για το 2008 ο κρατικός προϋπολογισμός αναμένει έσοδα μόνο από τα παράβολα των μεταναστών 62 εκ. ευρώ (χρήματα που δίνονται για την ανανέωση των αδειών παραμονής). Ενώ από τα παράβολα των εφοπλιστών ο προϋπολογισμός αναγράφει το κονδύλι των 13 εκ. ευρώ!!!

Έλληνες και μετανάστες εργάτες, χρειάζεται από κοινού να δώσουμε την μάχη ενάντια σ' αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές. Να παλέψουμε όχι μόνο για ισότητα δικαιωμάτων αλλά για περισσότερα δικαιώματα για όλους.

Στις 12 του Δεκέμβρη, όλοι να στείλουμε το μήνυμα, πως ένας είναι ο εχθρός και είναι κοινός: οι κυβερνητικές πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού, το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει ανεξάρτητα από το χρώμα μας, την καταγωγή μας, την θρησκεία μας.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ...ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Μετά από καταγγελίες του "Πρώτου Θέματος", ότι ο υπ.απασχόλησης, εργοδοτεί στην εξοχική κατοικία στο Κορωπί, 3 ανασφάλιστους μετανάστες εργάτες, κι εφόσον πέρασαν αρκετές μέρες, εμφανίστηκε επιτέλους η δημόσια απάντηση του, μνημείο υποκρισίας...

«Δεν απασχολώ ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους αλλοδαπούς ή ημεδαπούς εργαζόμενους. Σε προκατασκευασμένο από 10ετίας και πλέον σπίτι -που δεν είναι η κύρια κατοικία μου- στο Κορωπί, στεγάζεται δωρεάν, φιλοξενούμενο, ένα ζευγάρι Ινδών (ο κ. Σόνο Κουνάρ με τη σύζυγό του και τα τρία μικρά τους παιδιά 5 ετών, 2 ετών και 6 μηνών)».

Όσο για τον 3ο Ινδό, ο υπουργός τονίζει ότι κι αυτός ...φιλοξενούμενος είναι.

Απίστευτη πράγματι η ...μεγαλοκαρδία του Β.Μαγγίνα. Κατά τα άλλα ...πάσχει για τα ελλείμματα των ταμείων από την εισφοροδιαφυγή.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αγώνας ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να είναι κοινός. Η γενική απεργία της 12ης Δεκέμβρη είναι μια καλή αφορμή για να γίνει πράξη...

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


500 μετανάστες και έλληνες συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αιγάλεω. Η πορεία ήταν πολύ μαχητική, και η παρουσία των Πακιστανών μεταναστών έντονη. Ο κόσμος βάδισε κάτω από τα πανό του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου, της Κίνησης “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, του Δικτύου και της YRE.

Αρκετοί κάτοικοι του Αιγάλεω συμμετείχαν δηλώνοντας την αλληλεγγύη στους μετανάστες θύματα της επίθεσης. Το πιο χαρακτηριστικό από τα συνθήματα που φωνάχθηκαν ήταν: "ούτε στο Αιγάλεω ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".

Η πορεία κατέληξε στο σπίτι των Πακιστανών που δέχτηκαν την επίθεση, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τους συγκεντρωμένους για την αλληλεγγύη.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, η επιμονή του ΣΕΚ μέχρι τέλους σε δύο συγκεντρώσεις, δύο εξέδρες, δύο μικροφωνικές και δύο πορείες, δεν συμβάλει σε καμιά περίπτωση, στο χτίσιμο κοινού μετώπου ελλήνων και μεταναστών και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν...

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 4 μμ, Πλατεία Εσταυρωμένου, ΑΙΓΑΛΕΩ Ενεργοί πολίτες του Αιγάλεω, δημοτικές κινήσεις, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, οργανώνουμε αντιρατσιστική διαδήλωση καταδίκης της δολοφονικής επιδρομής 30 φασιστών εναντίον Πακιστανών μεταναστών, που έγινε την Παρασκευή 30/11 μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η φασιστική επίθεση, που είχε αποτέλεσμα 5 σοβαρά τραυματίες μετανάστες, είναι η σοβαρότερη από όσες έχουν γίνει το διάστημα των τελευταίων μηνών όπου τα κρούσματα ρατσιστικής βίας πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά. Η αδράνεια και η ανοχή της αστυνομίας στις ρατσιστικές επιθέσεις, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας από άνδρες της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού, η ακροδεξιά ξενοφοβική δημαγωγία βουλευτών του ΛΑΟΣ και η κυβερνητική πολιτική άρνησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα, αποθρασύνουν τις φασιστικές συμμορίες και οπλίζουν το χέρι ρατσιστών δολοφόνων. Καλούμε τους πολίτες της περιοχής που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει τα προβλήματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, κάθε δημοκρατικό πολίτη νέο και νέα που δεν ανέχεται το φασισμό και τη ρατσιστική βία, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, να διαδηλώσουμε μαζί ενάντια στο ρατσισμό, να διεκδικήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και σεβασμού όλων των πολιτών, να απαιτήσουμε τη σύλληψη των ενόχων, και τη διάλυση των φασιστικών οργανώσεων. Καλούμε τις Δημοτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής, τα συνδικάτα, τις τοπικές κινήσεις, κάθε μεταναστευτική και κινηματική συλλογικότητα, να ενώσουμε τη φωνή μας συνδιοργανώνοντας μια μεγάλη δημοκρατική κινητοποίηση, την Κυριακή 9/12, στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (μεταναστευτικές οργανώσεις από Καμερούν, Αφγανιστάν, Σουδάν, Αφρική, Αλβανία, Νιγηρία, Ερυθραία, Κένυα, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σιέρα Λεόνε, Τανζανία, Μαρόκο), Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Kasapi-Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος «Σωκράτης», YRE-Νεολαία Ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δημοτική κίνηση «Ανάπλαση Αιγάλεω», Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση» Χαϊδαρίου, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Οργάνωση «ΚΟΚΚΙΝΟ», Νεολαία ΣΥΝ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ κ.λ.π.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12, 4.00μμ, Μετρό Αιγάλεω


Σήμερα Τρίτη 4 Δεκέμβρη, θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία του Δικτύου, αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, ώστε να μαζικοποιηθεί το κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, 4.00 μμ, στην πλ. Εσταυρωμένου-Αιγάλεω (έξοδος μετρό Αιγάλεω). Έτσι δίνουμε περιεχόμενο στο σύνθημα 'ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ".

Ακολουθούν αποσπάσματα από το δημοσίευμα για το θέμα της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Υπερδιπλασιασμό των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών έχει καταγράψει το Παρατηρητήριο Κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας από πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 16 επιθέσεις κατά μεταναστών το 2006, φέτος έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί 35 παρόμοια περιστατικά.

Εκτός από την επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στο Αιγάλεω καταγράφηκε επίθεση Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών -πιθανολογείται Ρώσων- εναντίον Μαροκινών στα Χανιά το Σάββατο το βράδυ με παρόμοιο τρόπο: αλυσίδες, στειλιάρια, ρόπαλα.

«Η συγκυρία μάς δείχνει ότι έχει αναζωπυρωθεί ο χώρος της ακροδεξιάς και στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μπορεί να είναι άσχετο με την παρουσία ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, ενώ ελέγχεται η χρονική σύμπτωση με τη δίκη Πλεύρη που γίνεται τούτες τις μέρες. Από την άλλη πλευρά οι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν και τη συμμετοχή αλλοδαπών, κυρίως Ρώσων και Γερμανών, στις ομάδες των επιτιθέμενων Ελλήνων. Μέχρι πρότινος στο στόχαστρο ήταν οι Αλβανοί, αλλά η στοχοποίηση το τελευταίο διάστημα και Αράβων (Πακιστανών, Μαροκινών) μας κάνει να σκεπτόμαστε μήπως η ανασύσταση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η ισλαμοφοβία που έχει εκδηλωθεί εκεί έχει περάσει μέσω της συνεργασίας τους με τις ελληνικές ομάδες και στην ατζέντα των ελληνικών ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο δεν είχε καταγράψει περιστατικά ισλαμοφοβίας στο παρελθόν και αυτά τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών μάς αποκαλύπτουν μια ποιοτική αλλαγή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εγρήγορση της πολιτείας, δεν είναι να αγνοείται η εκδήλωση τέτοιων φαινομένων» είναι η εκτίμηση του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου, Μίλτου Παύλου.

Τη ρατσιστική επίθεση κατά των Πακιστανών καταδικάζουν σε ανακοινώσεις τους ο ΣΥΝ, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ), ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ), ο Δήμος Αιγάλεω, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο κ.λ.π.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


Καταγγέλλουμε τη νέα φασιστική επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκαν Πακιστανοί μετανάστες στην περιοχή του Αιγάλεω στις 30 Νοέμβρη.
Σημειώνουμε πως:
· η χαρακτηριστικότατη αδράνεια της αστυνομίας σε όλες τις επιθέσεις που προηγήθηκαν,
· η συστηματική ατιμωρησία των υπευθύνων,
· η παροχή βήματος δημοσιότητας σε εκπροσώπους του ελληνικού νεοφασισμού στα ΜΜΕ, σαν να αποτελούν απλά μια άλλη «πολιτική» άποψη στα πλαίσια της δημοκρατίας,
· η εκλογή μερίδας βουλευτών του ΛΑΟΣ με αποδεδειγμένο ακροδεξιό παρελθόν,
· και η ασυλία που απολαμβάνουν από την κυβερνητική πολιτική, κρατικοί λειτουργοί υπεύθυνοι για επιθέσεις-βασανιστήρια-καταπατήσεις δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων (έκθεση PRO-ASYL, θάνατος μετανάστη στη Φλώρινα από πυρά αστυνομικού, καταγγελίες για βιαιότητες λιμενικών στην Πάτρα κ.λ.π.),
δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για ενίσχυση της ακροδεξιάς εγκληματικής δραστηριότητας.

Θυμίζουμε ότι πριν της επίθεσης στο Αιγάλεω είχαν προηγηθεί:
04/09/07: Επίθεση με την υπογραφή της «Χρυσής Αυγής» έγινε στα γραφεία του Κώστα Αλυσσανδράκη και του Αλέξανδρου Νίντου, καθηγητές και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων…
04/09/07: επίθεση μελών του ΛΑΟΣ σε μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου. Ο τραυματισμένος Γ.Κ. κινδύνεψε να χάσει το μάτι του…
10/9/07: επίθεση στο Παγκράτι από ακροδεξιούς τραμπούκους σε 4 μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ, όπου αποσπούν και καταστρέφουν το προεκλογικό υλικό που μοίραζαν και ξυλοκόπησαν 2 απ’ αυτούς…
2-8/10/07: Τρεις επιθέσεις μέσα σε μία εβδομάδα από οπλισμένους φασίστες σε παραπήγματα στου Ρέντη όπου μένουν Πακιστανοί, καταστρέφοντας ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους…
24/10/07: Στου Ζωγράφου μέλη της Χρυσής Αυγής μαχαιρώνουν μεταπτυχιακό φοιτητή του Φυσικού μέσα στην Πανεπιστημιούπολη…
28/10/07: Διπλό χτύπημα των ακροδεξιών μετά το τέλος της 7η Γιορτής Νεολαίας που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί, με τρεις τραυματίες, ένα Μαροκινό στο Σύνταγμα και δύο νέους στο Θησείο…

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές κινήσεις, σε κοινό αγώνα για να κάνουμε πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Απαιτούμε:
* την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
* Το κλείσιμο των γραφείων και εκδόσεων των νεοφασιστικών οργανώσεων.

* Την πραγματική νομιμοποίηση και εξίσωση δικαιωμάτων για τους μετανάστες.