Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΤΡΑ: "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ


Εικόνες ντροπής εξελίχθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας τις τελευταίες μέρες. Ενισχυμένες αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις σε "επιχειρήσεις-σκούπα" έχουν ήδη προσαγάγει περισσότερους από 200 πρόσφυγες σε 3 κατευθύνσεις: Αλλοδαπών Αθήνας (στην Πέτρου Ράλλη), στο κέντρο κράτησης Λαυρίου και στο κέντρο του Έβρου.

Ενώ η κατεδάφιση των προσφυγικών καταυλισμών ξεκίνησε ήδη από τις τοπικές αρχές. Δηλωμένος στόχος τους: να έχουν εξαφανίσει σε μια βδομάδα τους 3-4.000 πρόσφυγες (Ιρακινοί, Αφγανοί, Κούρδοι) και τα ίχνη τους από το λιμάνι!

Δεν ντράπηκαν ούτε τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, ούτε τα ανήλικα παιδιά που ήταν ανάμεσα τους. Δεν ντράπηκαν ούτε την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, που έχει ζήσει ιστορικά στο πετσί της τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση.

Θα δαπανήσουν τόσα λεφτά για τις κατεδαφίσεις, για να κάνουν το λιμάνι σιδερόφρακτο, για να φέρουν κι άλλους αστυνομικούς και λιμενικούς κι άλλα τόσα για να κάνουν τα διεθνή λιμάνια μας "φρούρια". Όταν θα αρκούσαν λιγότερα για να χτιστούν ξενώνες φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων (που να τους παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μαθήματα γλώσσας). Όταν ανέξοδα θα μπορούσαν να ενημερώσουν αυτούς τους ανθρώπους για το δικαίωμα τους να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.

Εμείς από την μεριά μας καταδικάζουμε όλη αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση. Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους υπό διωγμό πρόσφυγες. Και συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε η ίδια η ελληνική κοινωνία να απαιτήσει μαζικά και συνειδητά άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες και ίσα δικαιώματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mια ζωή στον αριθμό σας υπολογίζετε αντιφασιστες του κώλου γιατί έτσι έχετε μάθει.Πάντα κοιτάτε να είστε 90% περισσότεροι γιατί τρέμετε.Ενώ εμείς αντιστοιχούμε 1 προς 5 και το ξέρετε.Σκατα στην αντιφά στην πλατεία θα γίνει ο τάφος σας.

Ανώνυμος είπε...

αλβανοι κατελαβαν την Ομονοια και εκλεισαν την κυκλοφορια ανενοχλητοι απο αστυνομια, αφγανοι ..διαδηλωνουν στην Πατρα παρεα με κουκουλοφορους [ταγματα εφοδου του τΣΥΡΙΖΑ] κλπ.Ησυχια το Ελληνικο ..κρατος κοιμαται.ΥΓ.Το προηγουμενο σχολιο ειναι απαραδεκτο και δινει δικαιωματα στα καλοπαιδα να διαφημιζουν την ..δημοκρατικοτητα τους.