Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, 2.00 μμ
* έκθεση φωτογραφίας της ομάδας Fotofaxia
* συναυλία με την ομάδα κρουστών Batuca
* ομιλίες θυμάτων φασιστικών επιθέσεων και του Μανώλη Γλέζου.
ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ: * ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * ΠΟΕΔΗΝ *Φοιτητικοί σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, πολ. Μηχανικοί ΕΜΠ κ.λ.π.) * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων & μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα οι ομιλητές σημείωσαν:
Περικλής Κοροβέσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η αντιφασιστική συγκέντρωση της 2ης Φλεβάρη, δεν βάζει στο στόχαστρο της μια εκδήλωση μνήμης, όπως προσχηματικά τη διαφημίζει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά μια συγκέντρωση ενόχων για τις 20 δολοφονικές επιθέσεις του τελευταίου 6μήνου. Η ενοχή τους πιστοποιείται από την ίδια τους την ανακοίνωση. Γράφουν "Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγγέλουν την σύμπλευση παρακρατικών υμνητών της Τρομοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα του 2008 κάποιοι να θέλουν να επιβάλλουν τις σταλινικές τους απόψεις με αυτόν τον τρόπο. Με πρόσχημα κάποιες επιθέσεις αγνώστων κατά αγνώστων στοχεύουν μόνο στην παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης των Ελλήνων Εθνικιστών αλλά και στην διαγραφή της ιστορικής μνήμης την οποία εμείς Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή"! Όμως τα θύματα των επιθέσεων δεν είναι "άγνωστοι", και με το να απαξιώνουν τις επιθέσεις -χωρίς να τις καταδικάζουν- αποδεικνύουν τελικά την ενοχή τους.
Γρηγόρης Καλομοίρης: ΟΛΜΕ: Καλούμε όλους τους καθηγητές, τους μαθητές, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συστράτευση ενάντια στην νεκρανάσταση του φασιστικού φαινομένου. Οι υμνητές του Ολοκαυτώματος, του ρατσιστικού μίσους, του εθνικισμού, είναι ανεπίθυμητοι. Από την πλευρά μας σαν ΟΛΜΕ δεν θα παλέψουμε μόνο ενάντια σε όλες τις εκφάνσεις του φαινομένου, αλλά διεκδικούμε και την ένταξη τέτοιων μαθημάτων στα πρόγράμματα σπουδών, που να χτίζουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την φιλία των λαών, και να θωρακίζουν την ιστορική μνήμη επικαιροποιώντας το θρυλικό σύνθημα "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ".
Τίμοθυ Αμπντούλ, Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE, θύμα φασιστικής επίθεσης Καζάκου: Είμαι και ο ίδιος θύμα μιας φασιστικής επίθεσης και θυμίζω ότι ο Καζάκος τότε δήλωνε, ότι οι ξένοι γέμισαν την χώρα και ότι ο ίδιος ήταν ήρωας που την έσωζε από την παρουσία τους. Όμως το πράσινο φώς για τις πρόσφατες επιθέσεις, το ανάβει η ίδια η κυβέρνηση με τις πολιτικές της απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες: ομηρία, παραβιάσεις δικαιωμάτων, βασανιστήρια από κρατικούς αξιωματούχους, επιχειρήσεις σκούπα όπως αυτή στην Πάτρα. Με την αυριανή πορεία στέλνουμε δύο μηνύματα Το ένα είναι αλληλεγγύη στα θύματα των επιθέσεων. Το άλλο είναι πως όταν η κοινωνία αντιστέκεται και κινητοποιείται, τότε οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές τοποθετούνται εκεί που ανήκουν, στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: