Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Δεν πρωτοτυπούμε καθόλου αν παραθέσουμε κι άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας ενάντια σε μετανάστη. Αυτή την φορά πρόκειται για άγριο βασανισμό Ρουμάνου μετανάστη από 7 αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Κορίνθου.
Τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ο διοικητής, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, δύο ανθυπαστυνόμοι, δύο αρχιφύλακες και δύο αστυφύλακες, του συγκεκριμένου τμήματος ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και ποινική προκαταρκτική εξέταση από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο αρχιφύλακες προσήγαγαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από παράπονα πολιτών, τον μετανάστη, τον οποίον όμως αφού κακοποίησαν βάναυσα του έκλεψαν τα χρήματα του και δύο κινητά τηλέφωνα. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας κανονίσθηκε έκτακτη μεταγωγή του μετανάστη στις φυλακές Ναυπλίου, αλλά σύμφωνα με καταθέσεις, ο διοικητής του τμήματος έδωσε εντολή στους τέσσερις αστυνομικούς που θα συνόδευαν τον μετανάστη να τον πετάξουν σε ερημική περιοχή!
Αυτό και έγινε αλλά μία ημέρα αργότερα, τον βρήκε σε άθλια κατάσταση ένας άλλος μετανάστης που πήγαινε στην δουλειά του μέσα σε ένα χωράφι στη περιοχή Ανυθίου Αργολίδας. Κι έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι των γεγονότων...
* Καμιά άλλη λύση εκτός της απόταξης και της παραδειγματικής τιμωρίας υπευθύνων τέτοιων περιστατικών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: