Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

15η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δελτίο τύπου από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Χανιά, 25-11-2008 Η πολιτεία έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό και σκληρό πρόσωπο της, στο αίτημα των απεργών πείνας που είναι και δίκαιο και νόμιμο. Ο Υπ. Εσωτερικών κος Παυλόπουλος αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και δήλωσε ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή ν' αλλάξει ο νόμος. Δήλωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα ίσως εξεταστούν κατά περίπτωση οι 15 μετανάστες απεργοί πείνας, εάν κάποιος εμπίπτει στη διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι μετανάστες απεργοί πείνας δε ζητιανεύουν κύριε υπουργέ. Οι μετανάστες απεργοί πείνας θυσιάζουν τον εαυτό τους για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα μ' αυτούς.
Κατατέθηκε σήμερα στη βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κοροβέση, επίκαιρη ερώτηση για το αίτημα των μεταναστών απεργών πείνας. Έγινε κατάληψη σε δύο ρ/φ σταθμούς ΣΚΑΙ και ΑΝΤΕΝΝΑ, σήμερα το πρωί με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το αίτημα των μεταναστών απεργών πείνας. Η διοίκηση του ΑΝΤΕΝΝΑ έκρινε σκόπιμο να καλέσει την αστυνομία για να διώξει τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, όπως και έκανε. Η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης άνοιξε πανό στην είσοδο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε και ζήτησε την έμπρακτη αλληλεγγύη κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητας. Σήμερα Τρίτη 25 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής δράσης συμπαράστασης στον αγώνα των μεταναστών, θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε διάφορες πόλεις με σκοπό να ακούσουν όσοι κωφεύουν και ν' αντιδράσουν όσοι ξέρουν. Στα Χανιά θα γίνει συγκέντρωση και πορεία ώρα 18:00 (6:00) το απόγευμα, μπροστά από τους Απεργούς.
Επίσης : 1) Η Aljazeera δημοσιευσε την ειδηση της απεργιας πεινας ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. Δείτε το σχετικό Link http://www.aljazeera.net/NR/exeres/A9DC4408-F42C-40E0-84C7-92E8822EE3E3.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: