Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Τη Δευτέρα 16/2 έγινε η 2η συνάντηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ για τον Άγιο Παντελεήμονα. Στη συνάντηση αυτή, εκτός των ήδη συμμετεχόντων Φορέων και Κατοίκων, συμμετείχαν επιπλέον οι:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Αθήνα Αλλάζει" - ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ :
Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Σύλλογος «Αγορά Πολιτών Κυψέλης», Κάτοικοι περιοχής Πλατείας Βικτωρίας, Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ", Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών “KASAPI”, Αφγανοί Πρόσφυγες της περιοχής, Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΒΑΒΕΛ, Οικολόγοι – Πράσινοι της περιοχής, ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνάντηση της 16/2, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Επίσκεψη ενημέρωσης & διαλόγου με ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες το Σάββατο 21/2 12 το μεσημέρι. Η επίσκεψη έγινε και μοιράστηκαν ελληνικά φυλλάδια των Φορέων, καθώς και ελληνικά & πολύγλωσσα για το αντιρατσιστικό της 21ης Μάρτη, ενώ έγινε και αφισοκόλληση με την αφίσα της διοργάνωσης της 21/3 στην περιοχή.
2. Να βγει αφίσα της Επιτροπής για το θέμα του Αγίου Παντελεήμονα.
3. Να γίνει συνέντευξη τύπου της Επιτροπής πάνω στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα για να εκθέσουμε απόψεις και αιτήματα. Η συνέντευξη αυτή θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
4. Επίσκεψη στους Γιατρούς του PRAXIS και στους Γιατρούς χωρίς σύνορα για να διερευνήσουμε συνεργασία για άμεσες ιατρικές εξετάσεις-περίθαλψη σε οικογένειες των Αφγανών Προσφύγων της περιοχής.
5. Συμμετοχή στην προετοιμασία της Παγκόσμιας μέρας Κατά του Ρατσισμού (21/3), που θα γίνουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα με συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή.
6. Επόμενη συνάντηση της Επιτροπής την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (Φερρών 18 - Πλ. Βικτωρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: