Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΠΕΘΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Έξω από το λιμάνι της Πάτρας φορτηγατζής τραυμάτισε σοβαρά νεαρό αφγανό πρόσφυγα στην προσπάθεια του δεύτερου να μπει στο μπροστινό φορτηγό, την Καθαρή Δευτέρα. Ο 17χρονος Hasaan Rezai βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.
Η αντίδραση των υπόλοιπων προσφύγων που ήταν μάρτυρες του περιστατικού ήταν άμεση και οργισμένη. Ενώ η απάντηση των τοπικών αρχών είναι η διαρκής καταστολή, με ξυλοδαρμούς, ρίψη δακρυγόνων ακόμα και μέσα στον καταυλισμό των προσφύγων.
Κατά τη διάρκεια των γεγονότων σημειώθηκε για άλλη μια φορά η παρουσία και συμμετοχή παρακρατικών και φασιστών. Στο σημείο των γεγονότων έγιναν 7 προσαγωγές ελλήνων αντιρατσιστών που έτρεξαν προς αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ένας εκ των οποίων, μέλος του ΕΕΚ, που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά, κατέθεσε μάλιστα ήδη μήνυση. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και την ίδια ώρα υποδεικνύουν την απειλή, αν δεν οργανωθεί και συντονιστεί άμεσα ο κοινός αγώνας ελλήνων-προσφύγων και μεταναστών για τα κοινά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: