Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΜΑΤ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΘΙΣΗ

Την σχέση διαρκείας με την μορφή των συγκοινωνούντων δοχείων των ειδικών δυνάμεων και της Χρυσής Αυγής, απέδειξαν για άλλη μια φορά τα γεγονότα στο Εφετείο το Σάββατο 9 Μάη. Πριν ένα χρόνο στις 2 του Φλεβάρη, είχαμε γίνει μάρτυρες αντίστοιχων γεγονότων. Δυστυχώς γι' αυτούς, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι μαρτυρίες, αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία. Η πραγματικότητα βοά και οι μόνοι που σφυρίζουν αδιάφορα, είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΜΑΤ, δηλ. η κυβέρνηση.
Με την ενίσχυση της καταστολής, με την φαιά προπαγάνδα ταύτισης της εγκληματικότητας με την μετανάστευση, με την καταδίκη χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε μια ζωή όχι απλά χωρίς χαρτιά αλλά χωρίς αξιοπρέπεια, με τα δεκάδες κρούσματα βασανιστήριων και "τυχαίων" θανάτων στα λιμάνια, στα α.τ., στο αλλοδαπών, έχουν ήδη προλειάνει το έδαφος για να ...παρελαύνει η Χρυσή Αυγή και οι όμοιοι της, τα δολοφονικά τους συνθήματα και δράσεις.
Οι κατά τα άλλα "ακομμάτιστοι πολίτες" που καλούσαν την συγκέντρωση του Σαββάτου στην Ομόνοια ενάντια στους "αλλοδαπούς εισβολείς" αποδείχτηκαν ένα ...περιβόλι κομματικών μελών της Χρυσής Αυγής τραμπούκων, μαχαιροβγαλτών και πάνω από όλα ...αγαπημένων φίλων των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Για το αντιρατσιστικό και το μαζικό κίνημα η βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να έχει καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της αστυνομίας, είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Η αντιρατσιστική συγκέντρωση στις 2 Φλεβάρη πέρσι που δέχθηκε κατα μέτωπο επίθεση, οι αλλαζονικές αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις στον Α.Παντελεήμονα και στην Πάτρα, η επίθεση στους μετανάστες και στους αντιρατσιστές στο Εφετείο το περασμένο Σάββατο, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν οι δυνάμεις των φασιστών δεν λειτουργούσαν ως η εμπροσθοφυλακή της αστυνομίας! Η οποία άκουσον-άκουσον για τα γεγονότα έβγαλε μια ανακοίνωση με τους αριθμούς των τραυματιών, και πέραν τούτου ουδέν, ωσάν οι τραυματίες να είχαν "αυτοτραυματιστεί" μόνοι τους, κι όχι από την επίθεση των φασιστών...!
Την ίδια ώρα πρέπει να παραδεχθούμε πως οι κινητοποιήσεις στο Εφετείο (YRE, Κυριακάτικο Σχολείο, Δίκτυο, Ξεκίνημα, ΔΕΑ, ΑΚΟΑ, Κόκκινο, Φόρουμ Μεταναστών, επιτροπή μεταναστών Εφετείου, επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) και στην πλ.Κοτζιά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), όντας στην σωστή κατεύθυνση για το πως αντιμετωπίζουμε την φασιστική απειλή, πάντως δεν αποτελούν επαρκή κινητοποίηση του μαζικού κινήματος. Ενώ το ΚΚΕ κατάγγειλλε και σωστά την φασιστική σύναξη, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό.
Κατ' εμάς ο μόνος δρόμος είναι συνολικά το μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα, η αριστερά, η νεολαία, οι αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, να αντιμετωπίσουν την φασιστική πρόκληση.
* Καταγγέλοντας τις φασιστικές συνάξεις, είτε τις απροκάλυπτες, είτε τις καλυμμένες και παλεύοντας για την ακύρωση τους.
* Μπαίνοντας μπροστά στην διεκδίκηση για άσυλο σε κάθε πολιτικό πρόσφυγα και χαρτιά σε κάθε μετανάστη.
* Παλεύοντας για στέγη και τροφή σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένο και για τη δημιουργία ξενώνων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Τα λεφτά υπάρχουν αρκεί να μην κατευθύνονται σ' αυτούς που ήδη έχουν πολλά (τραπεζίτες, καπιταλιστές).
* Μαχόμενοι ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις, τα λουκέτα, τις διαθεσιμότητες ντόπιων και ξένων, για 35ωρο-7ωρο-5μερο χωρίς μείωση αποδοχών. Διεκδικώντας μαζικές επενδύσεις για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των καπιταλιστών.
* Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ακυρωθούν στην πράξη οι φασιστικές συνάξεις και να προστατευθούν τα θύματα αυτών των πολιτικών. Σε τελευταία ανάλυση οι αριθμοί μας είναι η δύναμη μας. Αν απέναντι στα 100-200 μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια, βρίσκονταν 1.000άδες, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αντιρατσιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, τότε θα αποκαλύπτοταν το μέγεθος όλων των επίδοξων φύρερ, αυτό του νάνου...
Αναλυτικά ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο στα παρακάτω λινκς:

Δεν υπάρχουν σχόλια: