Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΧΑΝΙΑ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ένα κύμα αστυνομικών επιχειρήσεων χωρίς προηγούμενο εκτιλίσεται τις μέρες αυτές στην πόλη μας. Αποκορύφωμα αποτελεί η μεθοδευμένη τρομοκράτηση με επιχειρήσεις «σκούπα» σε μετανάστες. Μάλιστα στο στόχαστρο βρίσκονται οι πιο ενεργοί από αυτούς, αυτοί που έχουν πάρει μέρος στους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και κοντά τους πληθώρα άλλων οικονομικών προσφύγων. Αυτή η εκτροπή των δυνάμεων της αστυνομίας κλιμακώνεται με την στενή «επιτήρηση» της πρωτομαγιάτικης πορείας με διμοιρίες, με την απαίτηση στη γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου να κατέβει πανώ από μαντρότοιχο(!), με το τωρινό «πογκρόμ» συλλήψεων.
Έχει ήδη διαφανεί από τα πογκρόμ στην πόλη μας στον αλλά και στο λιμάνι της Πάτρας, το σκίσημο του Κορανιού, την επιχείρηση κάλυψης της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια, τις μαζικές απελάσεις, τις δολοφονίες μεταναστών στο αλλοδαπών της Π. Ράλλη, τις επιχειρήσεις-σκουπα και τους ξυλοδαρμούς στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης ότι λαμβάνει χωρα ένα γενικότερο σχέδιο. Θέλουν να χωρίσουν την κοινωνία σε «έλληνες» και «ξένους» εργαζόμενους, να καλλιεργήσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στόχος η προληπτική καταστολή για να αποτρέψουν έναν «άλλο Δεκέμβρη».
Η ελληνική κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στήνει ένα νέο κράτος-τρόμου, με εφαρμογή νέων διατάξεων για το άσυλο, την κουκολοφορία, με τους τρομονόμους που στρέφεται ενάντια σε έλληνες και ξένους. Σε ένα τοπίο λοιπόν όπου οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την λιτότητα, την ανεργία, το φόβο της απόλυσης οι μετανάστες σε όλη τη χώρα ,και περισσότερο εδώ στα Χανιά, γίνονται ο πρώτος, ο πλέον «ευάλωτος», στόχος.
Έτσι μετά το πέρας των 2ήμερων εκδηλώσεων του Φόρουμ Μεταναστών(16-17/05) και αφού η γιορτή της 17ης Μαϊου αστυνομοκρατείται προχωρούν σε μια εκστρατεία που περιλαμβάνει: παρακολουθήσεις έξω από σπίτια, απειλές για απέλαση και εκτεταμένες συλλήψεις. Μάλιστα οι συλλήψεις γίνονται με επίδειξη των φωτογραφιών από τις αστυνομικές δυνάμεις με τη συμμετοχή των άδικα συλληφθέντων στις κινητοποιήσεις της απεργία πείνας του Νοέμβρη και επιπλέον ζητώντας το λόγο για την πολιτική τους δράση και τους αγώνες αλληλεγγύης.
Σήμερα στα υπόγεια του αστυνομικού μεγάρου των Χανίων, στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στους διαδρόμους και τα πατώματα 45 μετανάστες που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες . Οι συνθήκες είναι τραγικές καθώς δεν παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενώ η αστυνομία (!) αποφασίζει αν είναι αρκετά άρρωστοι ώστε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Η φυλάκιση για μήνες σε ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα προκειμένου να απελαθούν είναι παράνομη. Ακόμα πιο παράνομη είναι η καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρωπίνου δικαιώματος των κρατουμένων. Το μήνυμα που θέλουν να μας στείλουν είναι σαφές: «στους αβέβαιους καιρούς που έρχονται για τα σχέδια μας σας απαντάμε με μια εντατική κατασταλτική - αντεργατική καταιγίδα» ή «εσείς θα πληρώσετε την δικιά μας κρίση δουλεύοντας χωρίς δικαιώματα».
Για αυτό πρώτοι οι μετανάστες πληρώνουν το τίμημα της χωρίς όρια εκμετάλλευσης, της αναβαθμισμένης καταστολής, περικοπής κάθε δημοκρατικού δικαιώματος για να το «πιάσουμε» όλοι οι άλλοι!Απαντάμε με αγώνες που ξαναορίζουν το δικαιώμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Αγώνες αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής. Αγώνες που θα υπερασπίζουν τις ελευθερίες μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα ελλήνων και ξένων. Έχουμε πίσω μας όλη την συμπαράσταση της χανιώτικης κοινωνίας στην ηρωική απεργία πείνας των 15 μεταναστών. Την αμέριστη συμπαράσταση της χανιώτικης κοινωνίας κάθε φορά που καραβιές μεταναστών έφταναν στην πόλη μας. Θα νικήσουμε!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ
OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣσυλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: