Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ...

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (04/06/09)
Εγκλωβισμένοι μέσα στο παλιό Εφετείο, από αστυνομικές δυνάμεις, παρέμειναν περίπου 300 μετανάστες μέχρι αργά χθες το βράδυ. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο του παλιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους, αφού, όπως είπαν, δεν είχαν κανέναν άλλο χώρο για να διανυκτερεύσουν. Δύο περιπολικά με αστυνομική δύναμη στάθμευσαν χθες το απόγευμα στις δύο εισόδους του Εφετείου (Σωκράτους και Μενάνδρου) και απαγόρευσαν την είσοδο στο κτίριο. Περίπου 300 Αραβες μετανάστες -από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αλγερία- εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα στο παλιό Εφετείο. Οι αστυνομικοί τούς ζήτησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι μετανάστες δεν έφευγαν, απαντώντας ότι «δεν έχουμε πουθενά αλλού να κοιμηθούμε».
Οσο προχωρούσε η ώρα, έξω από το παλιό Εφετείο, συγκεντρώνονταν και οι υπόλοιποι «ένοικοι». Δηλαδή άλλα 300 άτομα, όλοι τους παράνομοι και άνεργοι μετανάστες. Οσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό παρέμεναν ήρεμοι, εκφράζοντας αγωνία για το τι θ' ακολουθήσει. «Πεινάμε και δεν υπάρχει τίποτα να φάμε», έλεγαν οι εγκλωβισμένοι.
Νωρίς χθες το πρωί, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων πήγαν στο παλιό Εφετείο και καθάρισαν τον εξωτερικό χώρο. Ακολούθως, μια ομάδα αστυνομικών πήγε μαζί με σιδερά, ο οποίος πρόσθεσε τα κάγκελα που έλειπαν από την περίφραξη της αυλής στην οδό Μενάνδρου, σημείο από το οποίο έμπαιναν στον αύλειο χώρο οι μετανάστες. Στην είσοδο της οδού Σωκράτους είχαν ήδη τοποθετήσει λουκέτο στην κύρια είσοδο του κτιρίου. Εκπρόσωπος του Ταμείου, στο οποίο ανήκει το παλιό Εφετείο, δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ στις εισόδους του παλιού Εφετείου συγκεντρώθηκαν και ακροδεξιές ομάδες. Υστερα από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο υπ. Εσωτερικών, οι αστυνομικοί αποχώρησαν καθώς και οι ακροδεξιοί. Στο Εφετείο διανυκτέρευσαν χθες περίπου 500 μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: