Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΑΣΗ...

Δεν φτάνει που έπεσε θύμα φασιστικής επίθεσης κινδυνεύει και με απέλαση. Καλά ακούσατε... Κινδυνεύουν με απέλαση ο Αφγανός πρόσφυγας που μαχαιρώθηκε στην πλατεία Αττικής και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας που αυτοβούλως πήγε στο τμήμα να καταθέσει, επειδή δεν διαθέτουν άδεια παραμονής!
Ήταν 27 Αυγούστου, βράδυ, στην πλατεία Αττικής, όταν οι πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 5-6 φασιστών με λοστούς και μαχαίρια. Ένας από τους πρόσφυγες, ο S.R., δεν πρόλαβε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί και να εγκαταλειφθεί αιμόφυρτος, φέροντας βαθύ τραύμα που άγγιξε τον πνεύμονα και επιφανειακά στο αριστερό του πλευρό από μαχαίρι και θλάση στο αριστερό χέρι.
Εν τω μεταξύ, το θύμα μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό", από όπου πήρε εξιτήριο στις 31 Αυγούστου, με την προϋπόθεση να επιστρέψει την επόμενη ημέρα για επανεξέταση. Παρά την αρχική δέσμευση της αστυνομίας, το θύμα μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα. Βρισκόταν στο τμήμα με τα ίδια ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, καλυμένα από ξεραμένο αίμα, και οι γάζες του, που δεν είχαν ανανεωθεί, γεμάτες αίμα, ανέδιδαν φοβερή δυσωδία!
Χθες το απόγευμα, κατάφερε τελικά με την βοήθεια της Ομάδας Δικηγόρων, ο S.R. να καταθέσει αίτηση για άσυλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: