Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

XANIA: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Άγρια εγκληματική επίθεση σημειώθηκε χθες Τρίτη, σε βάρος δύο μεταναστών από αγνώστους. Στο κέντρο της πόλης, 10 το βράδυ. Οι άγνωστοι, παρολίγον δολοφόνοι, επιτέθηκαν π-ι-σ-ώ-π-λ-α-τ-α στους μετανάστες, οι οποίοι κάθονταν αμέριμνοι σε παγκάκι της πλατείας 1866. Δίπλα μας. Τους επιτέθηκαν με σιδερολοστούς -πίσω από το παγκάκι για να μην γίνουν αντιληπτοί και υπάρξει αντίσταση από τα θύματα- και τους άφησαν αιμόφυρτους με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.
Ο ένας από τους 2 εργάτες μετανάστες έτυχε να είναι ένας από τους αγωνιστές 15 απεργούς πείνας που πέρυσι συγκλόνισαν την πόλη με τον περήφανο αγώνα τους. Στο νοσοκομείο κατάφερε να μας δώσει την πρώτη περιγραφή των θρασύδειλων. Σωματώδεις τύποι, του γυμναστηρίου, ξυρισμένα κεφάλια. Ο ανθρωπότυπος δηλ που τελευταία κάνει αισθητή την εγκληματική παρουσία του και έχει την εξής και μόνον ιδιότητα: νεοναζί, χιτλερικός, παρακρατικός. Ο ανθρωπότυπος κάποιων αποβρασμάτων, οι οποίοι μπουλουκηδόν στήνουν ενέδρες και χτυπούν άγρια μεμονωμένους ανθρώπους επειδή απλώς δε γουστάρουν τη φάτσα τους, που επιτίθενται σε πολιτικούς χώρους επειδή τους κατατάσσουν στους εχθρούς της πατρίδας και της αρείας φυλής, που μπαίνουν στις πορείες, συναγελάζονται και χαριεντίζονται με την αστυνομία, απειλώντας ή και χτυπώντας διαδηλωτές, επειδή δε γουστάρουν τις διαδηλώσεις.
Καιρό τώρα δρουν και στην πόλη μας, αλλά και αλλού στο νομό, όπως στο Καστέλι. Καιρό τώρα τα ονόματα των αρχηγών τους ψιθυρίζονται στα σχολεία, στα γήπεδα, στα καφενεία. Στρατολογούν και εμπορεύονται την μισαλλόδοξη βία εκεί που θα βρουν αγοραστικό κοινό. Την νεολαία, που το αίμα της βράζει. Ολοκληρώνουν τη δουλειά που άρχισαν οι «νομιμόφρονες» ακροδεξιοί κύκλοι και πολιτικοί χώροι. Οι τελευταίοι δηλητηριάζουν με μίσος και αισχρά ψεύδη το κοινωνικό σώμα, πάνω από μια 10ετία, με την πλήρη στήριξη του οικονομικού και πολιτικού μπλοκ εξουσίας. Οι νεοναζί απλώς αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα του εκφασισμού.
Μετά και από την εξέγερση του Δεκέμβρη, οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν. Όπως παντού στην Ελλάδα, έτσι και στα «δημοκρατικά Χανιά» μας, πλήθυναν οι επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Για την ακρίβεια, δρουν σκανδαλωδώς ανενόχλητοι. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι αυτός που μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Είναι η κοινωνία του μόχθου, της εργασίας, της αξιοπρέπειας, είναι η δημοκρατική κοινωνία που πρέπει να σταθεί απέναντί τους, διότι αυτή η ίδια είναι ο στόχος των φασιστοειδών. Αυτήν σιχαίνονται, αυτήν θέλουν να καθυποτάξουν, όπως οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι 70 χρόνια πριν.
Την κοινωνία λοιπόν, όλους τους φορείς, σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις και τον κάθε έναν δημοκρατικό άνθρωπο της πόλης, καλούμε σε ευρεία σύσκεψη, αύριο Πέμπτη 10 του μήνα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στις 8:00 το απόγευμα. Μας αφορά όλους και όλες. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Να δώσουμε την απάντησή μας άμεσα και ηχηρά στους επίδοξους φονιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: