Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών, την Τρίτη 24 Φλεβάρη, στα Εξάρχεια. Μια επίθεση εναντίον ενός χώρου που στεγάζει πέραν του Στεκιού και του Δικτύου, δεκάδες άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, και πολλές κινηματικές δραστηριότητες.
Αυτή η επίθεση δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες οργανώσεις, αλλά συνολικά το αντιρατσιστικό-μεταναστευτικό κίνημα και συνολικά την Αριστερά. Και είναι ακόμα πιο προκλητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους επίθεση -που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για αγωνιστές του κινήματος- δεν έχει συμβεί στα πρόσφατα χρονικά.
Δηλώνουμε πως αν στόχος αυτής της επίθεσης ήταν η σπορά τρόμου σε όσους στέκονται μπροστά στους αγώνες και στα κινήματα για δικαιώματα, τότε απλώς απέτυχαν!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΓΙΑ 21 ΜΑΡΤΗ. ΚΑΙ Η ΠΕΚΟΠ ΜΑΖΙ.

Οι μέχρι τώρα συνδιοργανωτές της αντιρατσιστικής διαδήλωσης της 21ης Μάρτη:
* Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΕΚΟΠ (Ένωση Καθαριστριών -σ.σ. στην εικόνα δίπλα βλέπετε το επισημο κάλεσμα της ΠΕΚΟΠ), ΣΕΤΤΕΑ (Εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές) * Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών KASAPI, Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Ακτής Ελεφαντοστού, Νιγηριανή Κοινότητα, Κοινότητα Καμερούν, Σύλλογος Σουδανών προσφύγων, Σύλλογος Σύριων NAVENDA, ACTION-CONGO, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ελληνιπακιστανικός Σύλλογος, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας - Κουρδιστάν (ΚΑΠΑ), Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία, Πρωτοβουλία Μεταναστών Μικροπωλητών * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ΑΝΤΙΓΟΝΗ «Κέντρο Ενημέρωσης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό”, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, ΜΚΟ Συνειρμός, * Δήμος Πετρούπολης, * ΑΡιστερή ΕΝότητα, Μαθητές-τριες “Ενάντια στο Σύστημα”, Μαθητικό Ξεκίνημα
_________________________________________________________________________________________________
Η διαδήλωση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Κοτζιά όπου και θα γίνει αντιρατσιστική συναυλία. Μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών και γκρούπ θα συμμετέχει. Στις επόμενες μέρες που θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα μπορεί και να ανακοινωθεί η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. ———————————————————————————————————————————————---------------- Το διεκδικητικό πλαίσιο της 21ης Μάρτη: 21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρώτη απόπειρα νομιμοποίησης των μεταναστών στην Ελλάδα, μια χώρα που επί αιώνες και μέχρι πρόσφατα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες ή τα διώχνει σαν πρόσφυγες στα πέρατα του κόσμου. 10 χρόνια μετά η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ακόμα χωρίς χαρτιά και δικαιώματα. Αλλά και πολλοί από εκείνους που για κάποια περίοδο κατόρθωσαν να νομιμοποιηθούν, στη συνέχεια απονομιμοποιήθηκαν. Είτε γιατί αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν συνεχή εργασία, είτε γιατί οι εργοδότες αρνούνται να τους ασφαλίσουν, ή επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες οικονομικές και άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται. Προϋποθέσεις που στόχο έχουν να παραμείνουν οι μετανάστες χωρίς δικαιώματα, εύκολη λεία στην άγρια εκμετάλλευση και ανά πάσα στιγμή απελάσιμοι. Διεκδικούμε:
* ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ * ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ
* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Στο γκρίζο φόντο της παρανομίας ή της ημι-νομιμότητας οι μετανάστες στερούνται στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην ύπαιθρο και τις πόλεις, αντιμετωπίζουν εκτεταμένη εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, τρομοκρατούνται από αφεντικά και μπράβους, συνδικαλιστές-τριες πέφτουν θύματα ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα που σόκαρε το πανελλήνιο. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας επεκτείνεται στον δημόσιο τομέα με το σκλαβοπάζαρο των εργολαβικών συνεργείων και των νοικιασμένων εργαζομένων, ο εργασιακός μεσαίωνας επιχειρείται να επεκταθεί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους ή μετανάστες. Αν δεν αντισταθούμε εδώ και τώρα, ο ρατσισμός των εργοδοτών και του κράτους στην περίοδο κρίσης που διανύουμε θα απειλήσει σοβαρά τα μεροκάματα, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων μας. Απαιτούμε: * ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
* ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
* ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ Κλείνουμε σχεδόν 30 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Εβρέν στην Τουρκία, όπου για πρώτη φορά καταφεύγουν στην Ελλάδα πολιτικοί πρόσφυγες και αντιμετωπίσαμε το ζήτημα του πολιτικού ασύλου. Από τότε, με τους πολέμους της Νέας Τάξης που τα κράτη της Δύσης έχουν επιβάλλει στον πλανήτη, μαζί με την υπερχρέωση και τη διάλυση των οικονομιών και της κοινωνίας του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι πρόσφυγες στη χώρα μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Αλλά το άσυλο και οι διαδικασίες υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων παραμένουν ανύπαρκτα. Αντίθετα, όλες οι προσπάθειες του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποβλέπουν στην, με κάθε τρόπο, παρεμπόδιση εισόδου, με συνέπεια εκατοντάδες θανάτους προσφύγων στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα νερά του Αιγαίου. Πρόσφατα, με την ενίσχυση της Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή), τη Συνθήκη του Δουβλίνου και την Ευρωπαϊκή Οδηγία επιστροφής, καθώς και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που επιβάλλουν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις του Μπερλουσκόνι και του Σαρκοζύ, και που μετά χαράς αποδέχτηκαν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Καραμανλή, έχει επιδεινωθεί σοβαρά η κατάσταση. Χιλιάδες άτομα ποδοπατούνται και ξυλοκοπούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, χάνουν ακόμα και τη ζωή τους όπως ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ και ο Μπαγκλαντεσιανός Χουσεΐν Τζαχανγκίρ. Χιλιάδες άλλοι απελπισμένοι περιφέρονται με ένα χαρτί που τους διατάζει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Καθημερινά διατρέχουν τον κίνδυνο να συλληφθούν από αστυνομικούς, να ξυλοκοπηθούν, να εξευτελιστούν και στοιβαγμένοι στις κλούβες να πάρουν το δρόμο της επαναπροώθησης, πολλές φορές προς το βέβαιο θάνατο. Διεκδικούμε: * ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
* ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
* ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
* ΝΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ»
* ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΒΑΝΑΥΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΩΝ
* ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ» Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που ήρθαν στη χώρα μας οι πρώτοι ξένοι εργάτες από την Αφρική και την Ασία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γεράσει στη χώρα μας. Τα παιδία τους και τα εγγόνια τους, όπως και τα παιδιά των πιο πρόσφατων μεταναστών, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και δεν γνωρίζουν καμία άλλη χώρα, καμία άλλη πατρίδα. Και όμως, το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του εξακολουθούν αυτά τα παιδιά να τα αγνοούν και να τα θεωρούν ανύπαρκτα. Απαιτούμε: * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ
Αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές, αυτοδιοικητικές και νεολαιίστικες οργανώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Τη Δευτέρα 16/2 έγινε η 2η συνάντηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ για τον Άγιο Παντελεήμονα. Στη συνάντηση αυτή, εκτός των ήδη συμμετεχόντων Φορέων και Κατοίκων, συμμετείχαν επιπλέον οι:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Αθήνα Αλλάζει" - ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ :
Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Σύλλογος «Αγορά Πολιτών Κυψέλης», Κάτοικοι περιοχής Πλατείας Βικτωρίας, Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ", Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών “KASAPI”, Αφγανοί Πρόσφυγες της περιοχής, Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΒΑΒΕΛ, Οικολόγοι – Πράσινοι της περιοχής, ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνάντηση της 16/2, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Επίσκεψη ενημέρωσης & διαλόγου με ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες το Σάββατο 21/2 12 το μεσημέρι. Η επίσκεψη έγινε και μοιράστηκαν ελληνικά φυλλάδια των Φορέων, καθώς και ελληνικά & πολύγλωσσα για το αντιρατσιστικό της 21ης Μάρτη, ενώ έγινε και αφισοκόλληση με την αφίσα της διοργάνωσης της 21/3 στην περιοχή.
2. Να βγει αφίσα της Επιτροπής για το θέμα του Αγίου Παντελεήμονα.
3. Να γίνει συνέντευξη τύπου της Επιτροπής πάνω στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα για να εκθέσουμε απόψεις και αιτήματα. Η συνέντευξη αυτή θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
4. Επίσκεψη στους Γιατρούς του PRAXIS και στους Γιατρούς χωρίς σύνορα για να διερευνήσουμε συνεργασία για άμεσες ιατρικές εξετάσεις-περίθαλψη σε οικογένειες των Αφγανών Προσφύγων της περιοχής.
5. Συμμετοχή στην προετοιμασία της Παγκόσμιας μέρας Κατά του Ρατσισμού (21/3), που θα γίνουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα με συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή.
6. Επόμενη συνάντηση της Επιτροπής την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (Φερρών 18 - Πλ. Βικτωρίας)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

21 ΜΑΡΤΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ + ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ακολουθεί η ελληνική μετάφραση της προκήρυξης που χρησιμοποιεί σε πολλές γλώσσες η YRE για την εκστρατεία της στους μετανάστες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΈΛΛΗΝΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ & ΡΑΤΣΙΣΜΟ Ομόνοια, 3.00 μμ πορεία στη βουλή YRE-CWI προσυγκέντρωση: πλατεία Αμερικής(Πατησίων), 2.00 μμ Το Σάββατο 21η Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό. Η YRE-CWI, μεταναστευτικές κοινότητες και το Φόρουμ Μεταναστών, αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερά κόμματα παλεύουν μαζί για να μετατρέψουν αυτή τη μέρα σε μια μαζική και μαχητική μέρα διαμαρτυρίας. Το περασμένο Δεκέμβρη το ελληνικό νεολαιίστικο κίνημα πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας. Τώρα είναι η σειρά μας σαν μετανάστες και πρόσφυγες, με χαρτιά ή χωρίς, και οι οικογένειες μας, να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! * Καμία ανοχή στο εξευτελιστικό 0,6% παροχής πολιτικού ασύλου! Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα δημοσίευσε μια έκθεση που κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Παρ’ όλα αυτά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ευγνωμονούν τις ελληνικές αρχές που κρατούν τις πόρτες για την υπόλοιπη Ευρώπη κλειστές! Στο μεταξύ χιλιάδες πρόσφυγες είναι άστεγοι και πεινασμένοι στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Πάτρα και αλλού. Πρόσφυγες που γίνονται εύκολα στόχοι ρατσιστικών επιθέσεων ή ακόμα και φασιστικών διαμαρτυριών. Η κατάσταση στη Πέτρου Ράλλη (Αλλοδαπών) δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. 3 πρόσφυγες πρόσφατα βρέθηκαν νεκροί κοντά στη Πέτρου Ράλλη. Κάθε Σάββατο 3-4.000 στριμώχνονται για να κάνουν αίτηση για τη ροζ κάρτα και αντιμετωπίζουν την αστυνομική βαρβαρότητα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: · Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες. · Να μην είναι η αστυνομία υπεύθυνη για τη χορήγηση ασύλου. · Τροφή και αξιοπρεπή στέγαση σε όλους τους πρόσφυγες. · Κατάργηση του «Συμφώνου του Δουβλίνου». Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ελεύθερα που θα ζήσουν. * Δυο μήνες πριν η Κωνσταντίνα Κούνεβα απ' τη Βουλγαρία που δούλευε σαν καθαρίστρια στην ΟΙΚΟΜΕΤ (ιδιωτική εταιρία με κρατικό συμβόλαιο για το καθαρισμό του metro), δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο και μέσα στο στόμα. Ευτυχώς επέζησε, αλλά πια είναι τυφλή, δεν μπορεί να μιλήσει και ποτέ δεν θα γίνει τελείως κάλα. Το «έγκλημα» της ήταν πως μαζί με άλλες μετανάστριες και Ελληνίδες εργαζόμενες, ίδρυσε ένα συνδικάτο για τις καθαρίστριες που να παλεύει για τα δικαιώματα τους. Η Κωνσταντίνα, όπως οι περισσότεροι μετανάστες, έχει αντιμετωπίσει εκμετάλλευση, άσχημες συνθήκες εργασίας, χαμηλούς μισθούς και προβλήματα με τα ένσημα. Αν προσθέσουμε σ' αυτά τις ληγμένες άδειες παραμονής, τους συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους και τα πανάκριβα παράβολα, έχουμε τη γενική εικόνα για κάθε μετανάστη με χαρτιά στην Ελλάδα. Δίπλα σ’ αυτούς, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά μεγαλώνει, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης. Όλοι εμείς, με χαρτιά ή χωρίς, θα γίνουμε τα πρώτα θύματα της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Για να είμαστε ξεκάθαροι έχουμε δυο επιλογές: είτε θα παλέψουμε μαζί με τους Έλληνες εργάτες και τους καταπιεσμένους ανθρώπους για τα κοινά μας προβλήματα είτε θα επιτρέψουμε στους καπιταλιστές να μας «εξοντώσουν» τον ένα μετά τον άλλον, αν μείνουμε απομονωμένοι και ο καθένας μόνος του!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: · Νέα διαδικασία νομιμοποίησης. Χαρτιά σε κάθε μετανάστη. · Ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες. Αξιοπρεπείς μισθούς. Προστασία απ' την εργοδοτική αυθαιρεσία. · Μαζικές δημόσιες δαπάνες για τις ανθρώπινες ανάγκες, για υγεία-παιδεία-στέγη-περιβάλλον, όχι για την ενίσχυση των τραπεζιτών και των καπιταλιστών. · Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι που επιτέθηκαν στη Κωνσταντίνα. * Συχνά νομίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε δικαίωμα να το πιστεύουμε αυτό. Αν λέμε ότι τίποτα δεν αλλάζει σημαίνει πως τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να ζήσουν ακόμα χειρότερα από εμάς. Λίγες μέρες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε το νόμο που η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε πριν δυο μήνες για τα παιδιά των μεταναστών. Είναι εξοργιστικό να δίνουν μια 5ετή άδεια παραμονής με παράβολο 900 ευρώ, σε παιδιά που γεννήθηκαν και έχουν ζήσει εδώ για 18 ολόκληρα χρόνια! Είναι ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, ότι η κυβέρνηση μας «πουλάει» το μέλλον των παιδιών μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: · Απόσυρση του νόμου για τα παιδιά των μεταναστών. · Ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ. YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE-YRE (Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη) COMMITTEE FOR A WORKERS INTERNATIONAL-CWI Γόρτυνος 8, Κάτω Πατήσια Τηλ. 210 2283018/19 ή 6972426166 www.yregreece.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, σε μια σεμνή τελετή-συνάντηση χθες Δευτέρα 16-12-2009 παρέδωσε τις άδειες παραμονής που εκδόθηκαν στους οκτώ πρώτους από τους 15 μετανάστες απεργούς πείνας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης δόθηκαν από όλους που παραβρέθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για συνέχιση της ενότητας και του αγώνα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τους υπόλοιπους, αλλά και τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων κάθε μετανάστη και μετανάστριας στην Ελλάδα, για νομιμοποίηση και κατάργηση κάθε διάκρισης. Την Παρασκευή 20 Φλεβάρη μετανάστες και Έλληνες είναι καλεσμένοι στη γιορτή του Φ.Μ.Κ. 7:00 το απόγευμα στην πλατεία 1866. Με ένα κέρασμα και κουβέντα, για να γίνει η πλατεία χώρος συνεύρεσης και όχι παζάρι εργατικής δύναμης. Γιατί θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας και όχι περιθώριο και εκμεταλλεύσιμο προϊόν. Γιατί τα παιδιά μας γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ, δε γνωρίζουν καμιά άλλη χώρα, καμία άλλη πατρίδα. Σ’ αυτή τη γιορτή συναδέλφωσης την Παρασκευή στα Νέα Καταστήματα, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, καλεί κάθε σωματείο εργαζομένων της πόλης, κάθε επιστημονικό σύλλογο, κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται δικαιώματα, ελεύθερους χώρους ή το περιβάλλον, κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα που κατανοεί τις έννοιες της αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς συμβίωσης, να βρεθεί εκεί και να μοιραστεί μαζί μας την χαρά και την ελπίδα για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 3.00 μμ ΟΜΟΝΟΙΑ

Μετά από δύο συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία του Δικτύου, αποφασίστηκε από τις παρόντες αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, κοινωνικές, νεολαιίστικες κ.λ.π. οργανώσεις, το κάλεσμα για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας το Σάββατο 21 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού. Ειδικότερα για την Αθήνα η πραγματοποίηση πορείας από Ομόνοια (ώρα εκκίνησης 3.00 μμ) στην Βουλή. Οι αφορμές παρά πάνω από πολλές. Οι δολοφονίες στην Πέτρου Ράλλη, και η αστυνομική αυθαιρεσία κάθε Σάββατο στις ουρές των προσφύγων, οι φασιστικές προκλήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα, η συσσώρευση ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων χωρίς χαρτιά με οξυμένα προβλήματα στέγασης και σίτισης, η απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση για τα παιδιά των μεταναστών που εγκαλείται ακόμα και από την Κομισιόν, η δολοφονική επίθεση στην Κούνεβα, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης πάνω σε μετανάστες και πρόσφυγες κ.λ.π. Για όλα αυτά χρειάζεται και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και απάντηση κινηματική. Στην ίδια σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα ότι συνολικά το 2009 απαιτεί αυξημένη έμφαση στο αντιρατσιστικό εφόσον και την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Μετανάστευση σε πολύ ψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Η αφίσα της Αθήνας έχει ήδη εκδοθεί και κυκλοφορεί, ενώ προετοιμάζονται φυλλάδια και flyer στα Ελληνικά, καθώς και πολύγλωσσα τρυκάκια, αφισάκια και προκηρύξεις. Την αφίσα μπορείτε να την βρείτε στα γραφεία του Δικτύου, του Κυριακάτικου Σχολείου, της YRE, είτε απευθείας ή με τηλεφωνική συνεννόηση. Τις επόμενες εβδομάδες θα επιδιωχθεί διεύρυνση των διοργανωτών με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και γενικές συνελεύσεις σχολών, σχολεία, οργανώσεις δικαιωμάτων, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώ θα επιδιωχθεί συνεργασία με την επιτροπή για την Κούνεβα. Στην Αθήνα οργανώνονται προ-συγκεντρώσεις σε διαφορετικές γωνιές της πόλης που θα καταλήξουν με πορείες στην κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια: Συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 3 το μεσημέρι, και πορεία στη Βουλή Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν: Στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, & Στις 2 μ.μ. Σοφοκλέους και Μενάνδρου
Η προσυγκέντρωση της YRE θα είναι στην πλατεία Αμερικής στις 2.00 μμ. Οι μέχρι τώρα συμμετοχές στην διοργάνωση είναι: * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών KASAPI, Σύλλογος Σύριων NAVENDA, ACTION-CONGO, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ελληνιπακιστανικός Σύλλογος, ΚΑΠΑ, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία, Νιγηριανή Κοινότητα, Σενεγαλέζικη Κοινότητα, Σουδανική Κοινότητα * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κέντρο Αντιγόνη * ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ Οι συμμετοχές στη διοργάνωση παραμένουν ανοιχτές για κάθε συλλογικότητα που θα ήθελε να συμμετάσχει. Τι επόμενες μέρες θα είναι έτοιμα και τα υλικά της YRE σε διάφορες γλώσσες για την εκστρατεία, καθώς και της εκστρατείας "ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ" για ειδική απεύθυνση στη δεύτερη γενιά, στα παιδιά των μεταναστών.

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Μια ξεχωριστή εκδήλωση με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και προσφύγων έγινε χθες στον Αγιο Παντελεήμονα. Αρχισε στις 12 το μεσημέρι και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με φαγητό, ποτό, μουσική, θέατρο σκιών και καλλιτεχνικά δρώμενα.Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση πήρε η «Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος» για να φέρει πιο κοντά τους Ελληνες με τους μετανάστες που ζουν στην περιοχή, να αντιταχθεί στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ενώ οι περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι -ακόμη και μερικοί απ' όσους έχουν αντιδράσει στην παρουσία των μεταναστών στη συνοικία- συνυπέγραψαν το κείμενο της επιτροπής φορέων και κατοίκων της περιοχής, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.
Κάτοικοι της γειτονιάς πρόσφεραν δωρεάν ρούχα, παπούτσια, αντικείμενα αλλά και φαγητό, που είχαν φέρει από τα σπίτια τους. Τους ηλικιωμένους και άπορους Ελληνες ακολούθησαν στην ουρά μετανάστες με τις οικογένειές τους. Η πλατεία γέμισε από τις φωνές των παιδιών και τα Ελληνόπουλα έπαιζαν και ζωγράφιζαν με τα παιδιά μεταναστών επί ώρες. Γύρω στις 2 το μεσημέρι άρχισε το μουσικό πρόγραμμα και Αφγανοί έπαιξαν μουσική και χόρεψαν με κατοίκους της γειτονιάς που είχαν φέρει μουσικά όργανα.
Προηγήθηκε η συγκρότηση στη δημοτική αγορά της Κυψέλης «Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων για τη γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών», η οποία διεκδικεί λύσεις από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.Στο κείμενο που υπεγράφη αναφέρεται: «Ελληνες και μετανάστες κάτοικοι, συνδικάτα εργαζομένων και Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις μακριά από ξενοφοβικές αντιλήψεις που σπέρνουν μίσος, ρατσιστικά κόμματα και φασιστικές ομάδες».
Επίσης, αποφασίστηκαν επισκέψεις για διάλογο με τους κατοίκους και αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, καθώς και διεύρυνση της επιτροπής. Μεταξύ άλλων προτείνεται να δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και αστέγων και προνοιακές δομές από την Αυτοδιοίκηση. Να τοποθετηθούν τουαλέτες σε δημόσιους χώρους, να γίνει εγγραφή των παιδιών των μεταναστών στη δημόσια εκπαίδευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Στις 11 Νοεμβρίου 2008, όπως θα θυμάστε, ξεκίνησαν απεργία πείνας στα Χανιά, 15 μετανανάστες, ζητώντας επέκταση των κριτιρίων του Νόμου νομιμοποίησης των μεταναστών, μια και βρίσκονταν στην Ελλάδα πριν τη 31-12-2004, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά είχαν απορριπτική απόφαση επειδή δεν έγιναν δεκτά τα αποδεικτικά έγγραφα.
Μετά από 26 μέρες σκληρού αγώνα, ο Υπ. κος Παυλόπουλος δεσμεύεται να δώσει άδεια παραμονής στους 15, με υπουργική απόφαση. Μέχρι προχθές το υπουργείο κρατούσε μια στάση καθησυχαστική, αλλά αναμονής, στους εκπροσώπους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, που επικοινωνούσαν μαζί τους για την παραλαβή των αδειών.
Τελικά το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ενημερώθηκε από το υπ. Εσωτερικών, ότι ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, η υπουργική απόφαση με βάση την οποία ο κάθε υπουργός μπορεί να προβαίνει σε παροχή αδειών παραμονής όταν συντρέχουν λόγοι υγείας ή ειδικοί λόγοι, οπότε κάθε νομικό πρόβλημα τώρα λύθηκε.
Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης κάνει γνωστό σε όλους το ΦΕΚ με την παραπάνω απόφαση, η οποία τώρα πια αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στα χέρια μας, ενάντια στην αδικία του νόμου. Στα Χανιά, την πύλη εισόδου στην Ευρώπη ΦΡΟΥΡΙΟ, μια χούφτα άνθρωποι κατάφεραν το πρώτο ΡΗΓΜΑ σ' αυτήν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο οργανωμένα για το γκρέμισμα του ΦΡΟΥΡΙΟΥ.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Πακιστανών στη Νίκαια τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου και κλείσιμο του χώρου προσευχής για τους Μουσουλμάνους, στη Ν. Ιωνία, αφού παρεμποδίστηκε η λειτουργία του επί δύο χρόνια, κατήγγειλε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα Τζ. Ασλάμ.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνονται συγκεντρώσεις, το Σάββατο (4 μ.μ.) στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας και την Κυριακή την ίδια ώρα στην πλατεία «Περιβολάκι».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Τζ. Ασλάμ είπε: «Πέντε χρόνια μετά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την ίδρυση τζαμιού, ούτε στα υπόγεια δεν μας επιτρέπουν να προσευχηθούμε ελεύθερα», και έφερε ως παράδειγμα τον ενοικιασμένο χώρο προσευχής στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Ομήρου στη Ν. Ιωνία «που δεχόταν καθημερινά επιθέσεις με πέτρες, ενώ ο διαχειριστής πίεζε τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε έξωση και το κατάφερε καλώντας την Πολεοδομία, η οποία επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ».
Σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Νίκαια, ο Τζ. Ασλάμ διευκρίνισε ότι «γίνονται σε πολλά σπίτια μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν στην Αστυνομία, με τελευταία εκείνη επί της οδού Λαχανά, όπου άγνωστοι έριχναν τις νύχτες πέτρες, σπάζοντας παράθυρα και πόρτες» ενώ και ο ίδιος δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.«Ζούμε με τον φόβο», πρόσθεσε, «και οι συμπατριώτες μου εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι».
Ένας άλλος Πακιστανός που τραυματίστηκε από τις επιθέσεις στο κεφάλι -χρειάστηκε 7 ράμματα- ο Τζ. Τζιμά, είπε: «Στις 12.30 το βράδυ, 4 άτομα έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι. Δύο φύλαγαν έξω. Πήραν τα χαρτιά, τα διαβατήριά μας και 250 ευρώ που είχα επάνω μου. Φώναζαν, έβριζαν, ο ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Εφυγαν, ξαναγύρισαν, απειλούσαν. Καλέσαμε την Αστυνομία. Προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι πειράζουμε κάποιου την αδελφή. Τελικά η Αστυνομία μάς συνέλαβε όλους. Εμείς είμαστε κατηγορούμενοι για παράνομη παρακράτηση και αυτοί για ληστεία».

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της κίνησης κατοίκων του 6ου διαμερίσματος Αθήνας. Μια πρωτοβουλία για να χτιστούν γέφυρες στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες. Τα προβλήματα κοινά, το ίδιο και οι αγώνες μας...

ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ..ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...

Κι άλλη καμπάνα για την αντι-προσφυγική πολιτική της Ελλάδας, αυτή την φορά από την έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσίευσε το Βήμα, η Ελλάδα εγκαλείται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ χαρακτηρίζεται ως «ανεπαρκές» το σύστημα υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που καταλήγουν στην Ελλάδα. Ακόμα ο κ. Χάμαρμπεργ εστιάζει την κριτική του στην ύπαρξη ναρκοπεδίων στον Έβρο και στις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών που έχει υπογράψει με την Τουρκία. Η έκθεση τέλος καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί και στην πράξη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδίως στο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.
Ακούει κανείς;;;

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΙΝΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ...

Σοκαριστικό κι όμως αληθινό... Τρεις νεαροί προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό έναν 35χρονο Ινδό που κοιμόταν σ' ένα παγκάκι σιδηροδρομικού σταθμού στο Νετούνο, κοντά στη Ρώμη, περλούοντάς τον με βενζίνη και βάζοντάς του φωτιά! Ο Ινδός μετανάστης νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 40% του σώματος του!
Οι τρεις δράστες -ο ένας ανήλικος 16 ετών- όταν συνελήφθησαν είπαν ότι βρίσκονταν υπό τη επήρεια ουσιών και ότι "έψαχναν για δυνατές συγκινήσεις". "Θέλαμε να κάνουμε ένα αστείο, να τον ανάψουμε και να τον σβήσουμε αμέσως" δήλωσαν με θράσος.
Ινδοί μετανάστες και αριστεροί Ιταλοί διαδήλωσαν στον τόπο της επίθεσης κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ότι δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, καθώς οι επιθέσεις αυτού του τύπου έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια.
Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άστεγος είχε βρήκε τραγικό θάνατο στο Ρίμινι, όταν άγνωστοι τον περιέλουσαν με βενζίνη ενώ κοιμόταν σε παγκάκι και τον έκαψαν ζωντανό, ενώ παρόμοια επίθεση είχαν δεχτεί μετανάστες στην Τεργέστη το 2003 και στην Πάδοβα το 2004.