Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εδω και τρεις μήνες, ο Ξενώνας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων λειτουργεί χωρίς καμιά στήριξη από το κράτος, βασισμένος στις συνεισφορές των πολιτών και των συλλογικοτήτων της πόλης. Χάρη σε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης, ο κίνδυνος κλεισίματος έχει αντικατασταθεί από την ελπίδα να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας και υποδοχής των προσφύγων, βασισμένο στην αυτοργάνωση και τη συμμετοχή των ενοίκων, την αλληλεγγύη και τη στήριξη της κοινωνίας, την εθελοντική δουλειά και τον κοινωνικό έλεγχο.

Για να πετύχει αυτό το πείραμα αλληλεγγύης, χρειαζόμαστε όλο και περισσότερη υποστήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, οικονομική ενίσχυση, εθελοντική εργασία। Ειδικότερα, αυτές τις ημέρες εξαντλούνται ξανά τα αποθέματα σε υλικά και, ενόψει του καλοκαιριού, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς τα βασικά είδη επιβίωσης. Κάνουμε νέα έκκληση λοιπόν στους πολίτες, τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία της πόλης μας να προσφέρουν είδη όπως: γάλα και βρεφικό γάλα, πάνες, λάδι, λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά, σάλτσες, κοτόπουλα, καθαριστικά, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέττες κα).

Ταυτόχρονα, απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας, που έχει και την ευθύνη για την όλη κατάσταση, για να απαιτήσουμε τα στοιχειώδη: δημόσια χρηματοδότηση και διοίκηση του ξενώνα, ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους πρόσφυγες, ανοιχτά στην εθελοντική προσφορά και τον κοινωνικό έλεγχο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή, προσφορές σε είδη και οικονομική ενίσχυση 6940905860, 6977274287

Ο Ξενώνας βρίσκεται Φιλίππου 26 και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης.

Διαχειριστική Συνέλευση Ξενώνα – Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: