Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΙΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ! ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (25/08/10)
Δεν θα υπερβούν τελικά τους 15.000 οι αλλοδαποί μετανάστες που θα ψηφίσουν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι μετανάστες που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στα ειδικά δημοτολόγια δεν ξεπερνούν σήμερα τα 12.500 άτομα και εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το πολύ τους 15.000 έως το τέλος του μήνα.
Το μεγαλύτερο μερίδιο των αιτήσεων, περίπου 3.000, έγινε στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι κατανέμονται σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας. Η πλειονότητά τους προέρχεται από την κατηγορία των απλών μεταναστών, καθώς οι «ομογενείς» (από Αλβανία και αλλού) προτίμησαν να ασχοληθούν με την απόκτηση κυρίως της ιθαγένειας παρά του εκλογικού δικαιώματος.
Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν ασφαλώς όλους εκείνους που προέτρεξαν να καταγγείλουν επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, με εισροή δεκάδων χιλιάδων νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Οι αριθμοί των νέων αλλοδαπών ψηφοφόρων δεν είναι ικανοί να επηρεάσουν την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Οι αρχικές προβλέψεις στηρίζονταν στον συνυπολογισμό όσων είχαν, βάσει του νόμου, δικαίωμα εγγραφής στα ειδικά δημοτολόγια. Δηλαδή των περίπου 120.000 αλλοδαπών με δελτίο ομογενούς και των περίπου 70.000 μεταναστών που απέκτησαν άδεια επί μακρόν διαμένοντος ή αορίστου διαμονής στη χώρα μας.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, έλεγαν ότι βρέθηκαν εκτός πολιτικής πραγματικότητας όλοι εκείνοι που μιλούσαν για «κομματικούς στρατούς» που θα αλλοίωναν δήθεν το εκλογικό αποτέλεσμα.
.................................................................................................
Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια... Αφού πρώτα διαφήμισαν την παροχή -πετσοκομμένων έτσι κι αλλιώς- πολιτικών δικαιωμάτων σε ένα μόνο μέρος των νόμιμων μεταναστών, μετά έκαναν τα πάντα για να ...πετσοκόψουν κι άλλο την διαδικασία εγγραφής στις εκλογικές λίστες... Και στο τέλος έχουν και το θράσος να βγαίνουν και να λένε "είδατε που σας τα λέγαμε... δεν αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα"!!! Τα κόμματα της αριστεράς και το αντιρατσιστικό κίνημα έχουν την υποχρέωση να απαιτήσουν παράταση και ουσιαστική λειτουργία της διαδιακασίας της εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους όλων των εν δυνάμει μεταναστών ψηφοφόρων.
Έλεος πια με την κοροϊδία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: