Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Μετά την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας, η Επιτροπή Ιρανών πολιτικών προσφύγων μεταφέρει τους αγώνες της στα προπύλαια. Ήδη 30 άτομα έχουν αρχίσει να κατασκηνώνουν στα προπύλαια και δεν θα είναι μόνο Ιρανοί αλλά και Αφγανοί και πρόσφυγες άλλες εθνικοτήτων. Αυτή τη φορά το αίτημα είναι άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.

«Η Επιτροπή Ιρανών πολιτικών προσφύγων ξεκίνησε ένα αγώνα στις 20 Ιούλη 2010 έξω από τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Η πρώτη νίκη του αγώνα μας ήρθε με την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους 6 Ιρανούς απεργούς πείνας. Τώρα συνεχίζουμε στα Προπύλαια και απαιτούμε άσυλο για όλους» αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της. Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των έξι Ιρανών η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να την αναστείλει ζήτησε από τους πρόσφυγες να περιμένουν έως το Σεπτέμβρη όταν και θα τεθεί σε λειτουργία η μεταβατική διαδικασία ασύλου που προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα, διαδικασία που είχε ήδη καθυστερήσει χαρακτηριστικά να τεθεί σε εφαρμογή. Η κινητοποίηση των προσφύγων στο Σύνταγμα έχει ως στόχο να ασκήσει πιέσεις ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις. Αίτημά τους η ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας έναρξης των συνεδριάσεων των Επιτροπών για το άσυλο εντός του Σεπτέμβρη όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

«Ζητάμε δικαίωση στον αγώνα για άσυλο για όλους τους πρόσφυγες. Να σταματήσει η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Ήρθαμε κατατρεγμένοι από καθεστώτα δικτατορικά και ανελεύθερα όπως το Ιράν που μοιράζουν φυλακές, βασανιστήρια, θανατική ποινή, εξαφανίσεις αλλά και πείνα και εξαθλίωση. Πώς να ζήσουν άνθρωποι σε χώρες που τις κατέστρεψε ο πόλεμος όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η την Σομαλία; Πώς να επιβιώσεις στο Πακιστάν όταν η μισή χώρα βούλιαξε κάτω από τα νερά και η αδιαφορία της κυβέρνησης σκορπάει απελπισία, αρρώστια και θάνατο; Πώς να ζήσεις σε Αφρικανική χώρα που την έχει ρημάξει η πείνα; Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς που αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε τα δικαιώματα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: