Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία
«Ερχεται, να τος εκεί είναι. Ορμάτε, πάνω του». Ηταν τα τελευταία λόγια που θυμάται ο Αφγανός Καντίρ Χουσεΐν, όταν το Σάββατο το βράδυ έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους κάτω από την Αχαρνών, στον Αγιο Παντελεήμονα.
«Με χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα και με έβριζαν», λέει ο Αφγανός Καντίρ Χουσεΐν Ηταν γύρω στις δέκα παρά τέταρτο όταν προχωρούσε μαζί με έναν φίλο του έξω από καφενείο, πηγαίνοντας για τσιγάρα στο περίπτερο. Φορούσε την άσπρη μπλούζα με το μπλε έμβλημα -τον σταυρό με το περιστέρι- των Γιατρών του Κόσμου (εργάζεται στην οργάνωση εδώ και ενέα χρόνια), όταν από τα σκαλοπάτια της εκκλησίας όρμησαν κατά πάνω του καμιά δεκαριά άτομα τα οποία ο ίδιος δεν είχε ξαναδεί.
«Με χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα και με έβριζαν. Λιποθύμησα, δεν θυμάμαι από κει και πέρα τίποτε» λέει ο Καντίρ, σοκαρισμένος και φανερά καταπονημένος από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται. «Ο φίλος μου μού είπε ότι μόλις αντιλήφθηκε πως καθυστερούσα, τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Απ' ό,τι φαίνεται ήρθαν και με πήραν από εκεί αστυνομικοί, μου είπαν να βάλω πάγο στα χτυπήματα. Μετά μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο. Ηταν να βγω σήμερα (χθες), αλλά αισθάνομαι ζαλάδες και πόνους στα μάτια και στο κεφάλι. Θα με δει νευροχειρουργός».
«Διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό το Σάββατο το βράδυ» μας λέει ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Μιχάλης Θεοδώρου. «Είχε χτυπήματα και ήπιο αιμάτωμα στον λάρυγγα. Ετρεχε αίμα από το μάτι του. Ζαλιζόταν και πονούσε το κεφάλι του. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι έρχονται εδώ πολλά τέτοια περιστατικά, τα οποία θα συγκεντρώσουμε και θα τα στοιχειοθετήσουμε βγάζοντας κάποια συμπεράσματα».
«Μιλούσαν ελληνικά οι δράστες, ήταν ακραίες ρατσιστικές ομάδες που θέλουν κάθαρση στην περιοχή. Τον Καντίρ προσπάθησε κάποιος να τον πνίξει με τα χέρια του, ενώ άλλοι τον χτυπούσαν στο χεφάλι» τονίζει ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου. «Θέλουμε ο Καντίρ να είναι το τελευταίο θύμα στην περιοχή. Να σταματήσει επιτέλους η δράση ορισμένων αυτόκλητων σερίφηδων. Πώς είναι δυνατόν αυτό να το αντιλαμβάνονται όλοι εκτος από την Αστυνομία».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Κλουδά, αντιπρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, ο Καντίρ όταν θα πάρει εξιτήριο θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου παρ' ότι «οι βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες είναι κακούργημα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας με τον αντιρατσιστικό νομο 927/97 και διώκονται αυτεπαγγέλτως».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος νομίζω πως είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου "Καντίρ: ένας αφγανός Οδυσσέας". Δείτε εδώ http://www.ert.gr/doconair/qadir/