Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
Την σκληρή γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης κατά των Ρομά επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρομπέρτο Μαρόνι, με δηλώσεις του στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία του Μιλάνου, καθώς όπως τόνισε «κανένας από τους Ρομά που θα εκκενώσει τους καταυλισμούς της ιταλικής συμπρωτεύουσας δεν θα μπορέσει να φιλοξενηθεί σε διαμερίσματα που ανήκουν στον Ιταλικό Οργανισμό Λαϊκών Κατοικιών». Σημειώνεται ότι πρόκειται για διαμερίσματα που χορηγούνται, βάσει νόμου και συγκεκριμένων μορίων, σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και που χρήζουν κοινωνικής βοήθειας.
Η Ιταλία ακολουθεί κατά βήμα την Γαλλία στον διωγμο των Ρομά. Το σχέδιο δράσης που συζητήθηκε σήμερα βασίζεται στο κλείσιμο των παράνομων, χωρίς άδεια, καταυλισμών και στη μείωση του αριθμού ατόμων που θα μπορούν να διαμένουν στους καταυλισμούς του Μιλάνου οι οποίοι θεωρούνται «νόμιμοι». «Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη καρδιά του Μιλάνου θα καταφέρει να βρει μια λύση στο πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μαρόνι, βασικός στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα του Βορρά». Ο Μαρόνι επισήμανε ότι σκοπεύει να βρει την κατάλληλη νομική οδό για να απελαθούν από την Ιταλία όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτουν τους βασικούς οικονομικούς πόρους προς επιβίωση.
«Θα προτείνω στην κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο να μας δοθεί η δυνατότητα να απελάσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας του 2004»,

Δεν υπάρχουν σχόλια: