Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία και μάλιστα τη στιγμή που έβγαινε από αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλει ότι δέχτηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου είχε πάει για να αναλάβει την υπεράσπιση Αφγανού πρόσφυγα. Η Ευγενία Κουνιάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε "ανησυχητικό" ότι αυτό της συνέβη μόλις βγήκε από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα. "Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους δικηγόρους, που πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να υπερασπισθούν αλλοδαπούς. Πώς, όμως, μαθαίνουν άμεσα τα ακροδεξιά στοιχεία την έλευση δικηγόρων για τέτοιες υποθέσεις; Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα των ψεύτικων υποσχέσεων, που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι θα διέρρηγε τη συνεργασία αστυνομικών και ακροδεξιών στοιχείων. Δυστυχώς, η συνεργασία αυτή συνεχίζεται", πρόσθεσε.

"Πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά το μεταφραστή των «Γιατρών του Κόσμου» Καντίρ Χουσεΐν, ο οποίος φορώντας τη μπλούζα των Γιατρών προσπαθούσε να βοηθήσει αλλοδαπούς στο πλαίσιο της δουλειάς του. Όλες αυτές οι επιθέσεις δείχνουν πως οι φασίστες θεωρούν ότι, με την κάλυψη της αστυνομίας, έχουν τη δύναμη, εκτός από μετανάστες και πρόσφυγες, να εμποδίζουν οποιονδήποτε, του οποίου η δουλειά σχετίζεται με αλλοδαπούς», σημείωσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, τόνισε ότι "η υβριστική συμπεριφορά, οι πράξεις βίας και οι απειλές συνιστούν αξιόποινα αδικήματα. Ο δικηγόρος παρακωλύεται να ασκήσει το λειτούργημά του και το κράτος κωφεύει. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι απόρροια πολιτικής, που επιδιώκει οι αλλοδαποί να βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί της κοινωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: