Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ

Αναδημοσίευση από www.ethnos.gr (16/09/10)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μεταξύ αλλοδαπών και ατόμων που ανήκουν στη "Χρυσή Αυγή". Πρωταγωνιστές, μέλη, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, της «Χρυσής Αυγής» και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν γύρω από τη γνωστή πλατεία της Αθήνας. Συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς όμως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή να γίνουν συλλήψεις. Τα επεισόδια άρχισαν μετά από τραυματισμό ενός αλλοδαπού από συμπατριώτη του.

Ενώ όλα φαινόταν ότι είχαν τελειώσει, άρχισε ένα άλλο επεισόδιο στο σίριαλ που παίζεται εδώ και χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη παρουσία των αλλοδαπών. Κάποιοι επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς που είχαν μαζευτεί στον χώρο που σημειώθηκε ο τραυματισμός, με συνέπεια να προκληθεί ένταση και μικροεπεισόδια. Λίγη ώρα αργότερα, όπως είπαν κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, έφτασαν στην περιοχή άλλα άτομα, τα οποία εκτιμούν ότι είναι μέλη της «Χρυσής Αύγης», τα οποία θεώρησαν ότι έπρεπε να «επιβάλουν την τάξη». Επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς, με συνέπεια να απειληθούν μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες, λίγο πριν από τις έντεκα χθες το βράδυ, πέτυχαν να επιβάλλουν την τάξη. Οι ομάδες των ατόμων που είχαν πάει στην περιοχή και των αλλοδαπών διαλύθηκαν και η ηρεμία επανήλθε. Για την αποφυγή νέων επεισοδίων, γύρω από την πλατεία παρέμειναν έως το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

..................................................................................................................

Κατά την εκδοχή όμως αυτόπτων όπως καταγράφεται στο ιντυμίντια, κάτοικοι με την συνεπικουρία Χρυσαυγιτών έκλεισαν την Αχαρνών και προπηλάκιζαν όποιον περαστικό μετανάστη-ρια, είτε στην πλατεία, είτε και γύρω σε όλα τα στενά. Όσο για την αστυνομία, εφόσον ολοκληρώνονταν ο προπηλακισμός, μετά έδινε φιλικές συστάσεις στους αφηνιασμένους ρατσιστές να συγκρατηθούν λίγο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: