Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

35 ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ 9 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. ΑΣΥΛΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Αναδημοσίευση από http://athens.indymedia.org/
43 μέρες πέρασαν και η Ελληνική κυβέρνηση δεν απάντησε ακόμα στο αίτημα για χορήγηση πολιτικού άσυλου σε Ιρανούς πρόσφυγες. 5 άνδρες και μια γυναίκα έραψαν το στόμα τους και κατέβηκαν σε απεργία πείνας στα Προπύλαια μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς που ξεκίνησαν στις 14 του μήνα. Ενας ακόμη έκανε το ίδιο στις 15 του μήνα. Την Παρασκευή η γυναίκα παρουσίασε τάση για εμετό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια γιατί έραψε το στόμα μόνη της, είπαν. Αντίθετα πήγε η δημοτική αστυνομία και τραμπούκιζε κόσμο.
Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με ταξί. Αλληλέγγυοι αναγκάστηκαν να μαζέψουν χρήματα και να νοικιάσουν ασθενοφόρο με 900 ευρώ την ημέρα, δείτε το video. Θα το έχουν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Δεν έχουν περισσότερα χρήματα. Χρειάστηκε να γίνει το Σάββατο μια μεταφορά με αυτό, επειδή κάποιος ανέβασε υψηλό πυρετό. Είχε από πριν 4 τρύπες στο στομάχι, μάλλον υποφέρει από έλκος, είναι ακόμη στο νοσοκομείο και έχει υποστεί αρκετές μεταγγίσεις αίματος. Την Κυριακή, ένας ακόμη με ραμμένο στόμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο καθώς και η ίδια γυναίκα που πήγε και την Παρασκευή.
Στην απεργία πείνας συμμετέχουν 35 ενήλικοι και 9 παιδιά. Ενας από τους απεργούς μας είπε "δεν ήρθε κανένας πολιτικός φορέας να δει τι γίνεται, δεν θέλουμε υποστήριξη από κόμματα, ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση του απλού κόσμου, του καθημερινού 'Ελληνα, που είχε στη δούλεψή του όλους εμάς τόσα χρόνια. Δεν ήρθαμε χτες, ούτε πέρυσι, είμαστε όλοι πολλά χρόνια εδώ. Τα παιδιά μας φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, έχουν ελληνική παιδεία, πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν, έχουμε δεσμούς με όλους. Ζητάμε πολιτικό άσυλο καθώς στη χώρα μας κινδυνεύουμε με φυλάκιση, αν επιστρέψουμε. Εχουμε χάσει τους συγγενείς μας εκεί, πολλοί δεν ξέρουμε αν ζούνε, δεν μπορούμε να πάμε ούτε στις κηδείες των γονιών μας, το καθεστώς του Αχμαντινετζάντ μας έχει χαρακτηρίσει όλους εμάς εθνικούς προδότες".
Το κράτος του Παπανδρέου του Γ' αρνείται ακόμη και αυτή την απλή διακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο. Η ξεφτίλα τους είναι απίστευτη !
(Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει να ράψει κάποιος το στόμα τους ας δει παρακάτω κάποιους από τους απεργούς πείνας)
Δείτε περισσότερα http://iranianhungerstrike.blogspot.com/
Και e-mail: udfi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: