Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/

Ομάδα ακροδεξιών και «αγανακτισμένων κατοίκων» επιτέθηκαν χτες, περίπου στις 20:30, σε τζαμί στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Αριστομένους, χτυπώντας και τραυματίζοντας δύο μετανάστες, και στη συνέχεια εξαπέλυσαν ένα κυνηγητό εναντίον των μεταναστών της περιοχής.

Πρόκειται για «δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές εκ των οποίων ο ένας είναι και ο ιερέας του τζαμιού», δηλώνει στο tvxs.gr o Θανάσης Κουρκουλας από την κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Εκτός από τον παπά, ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει το χώρο του, τραυματίστηκε ένας ακόμη μετανάστης, ο οποίος είχε την ατυχία να βρίσκεται σε παρακείμενη στάση λεωφορείου. «Μετά την επίθεση στο τζαμί και αφού εγκλώβισαν μέσα στο χώρο τους μετανάστες, η ομάδα των ακροδεξιών, περισσότεροι από 50, συνέχισαν τη δράση τους, χτυπώντας όποιον μετανάστη έβρισκαν στην γύρω περιοχή», τονίζει ο Θανάσης Κουρκουλας.

«Επιτέθηκαν και σε ένα μίνι μάρκετ μεταναστών από το Μπαγκλαντές», καταγγέλλει ο κ. Κούρκουλας και συνεχίζει : «Οι ιδιοκτήτες έκλεισαν τρομαγμένοι έκλεισαν τα ρολά. Οι ακροδεξιοί χτυπούσαν τα ρολά και τους φώναζαν να βγουν έξω. Πέντε άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα για τουλάχιστον μιάμιση ώρα».

Τελικά, αστυνομικές δυνάμεις (μετά από μιαμιση ώρα) απομάκρυναν τους ακροδεξιούς «χωρίς όμως να γίνει καμία σύλληψη», όπως λέει ο Θανάσης Κούρκουλας. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στρατηγό της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπεύθυνο βάρδιας, του ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ακροδεξιών από το σημείο, όμως εκείνος του «είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμη και συνέστησε να παραμείνουν οι μετανάστες μέσα καθώς οι "κάτοικοι" τους έχουν κατηγορήσει για σειρά παραπτωμάτων και απαιτούν τη σύλληψή τους» και θα οξυνθεί η κατάσταση. «Με λίγα λόγια η αστυνομία έπαιζε τον Πόντιο Πιλάτο, τους κάλυπτε», τονίζει ο κ. Κούρκουλας.

Ο Θανάσης Κουρκουλας καταγγέλλει ακόμη ότι το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ δέχτηκε και χτες επίθεση από κάποιους που «αξίωναν να κλείσει το μαγαζί στις οκτώ και την επόμενη μέρα να μην ανοίξει». «Ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες του μαγαζιού να βγουν έξω και να κλείσει το μαγαζί», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: