Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Η γνωστή λαϊκή παροιμία, που λέει «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ταιριάζει γάντι στους δύο νεαρούς λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, που συνελήφθησαν προχθές από την Αστυνομία, με την κατηγορία ότι μαζί με δύο ιδιώτες λήστευαν Αφγανούς πρόσφυγες στα σκοτεινά σοκάκια της λιμενικής ζώνης. Με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Αθ. Μπούσιου, οι δύο ένστολοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν οι πειθαρχικές και ποινικές τους ευθύνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Πατρών, το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από προχθές το μεσημέρι, όταν οι δύο 25χρονοι λιμενικοί, ευρισκόμενοι εκτός υπηρεσίας, μετέβησαν με πολιτικά ρούχα στην περιοχή της μαρίνας του λιμένα Πατρών. Εκεί, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με την απειλή όπλου και μαχαιριών, άσκησαν στους πόσφυγες Αφγανούς βία, τους έδεσαν με πλαστικούς σφιγκτήρες και τους αφαίρεσαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για κακή τους τύχη, όμως, οι Αφγανοί μετανάστες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στην αρραβωνιαστικιά του ενός δράστη. Ετσι οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν τους δύο λιμενικούς και τον 27χρονο ελαιοχρωματιστή φίλο και συνεργό τους. Ομως, έπειτα από έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο λιμενικοί έχοντας παρέα έναν ακόμη ιδιώτη, που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές από τις 8 Οκτωβρίου 2010, μετέβησαν στην περιοχή του Δασυλλίου Πατρών και με τον ίδιο τρόπο διέπραξαν και άλλη ληστεία σε βάρος 8 αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε εγκαταλειμμένη οικία. Εκεί, αφού τους έδεσαν, τους αφαίρεσαν με την απειλή όπλων 5 κινητά τηλέφωνα και 110 ευρώ...

Υστερα από έρευνες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα 5 αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν σ' αυτούς. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 63 πλαστικοί σφιγκτήρες, 1 μαχαίρι, 1 πτυσσόμενη ράβδος, 1 σιδερογροθιά, 1 αεροβόλο όπλο (περίστροφο), 1 αυτοσχέδια ράβδος τύπου καλωδίου και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22/10/2010. Μέχρι τότε αποφασίστηκε η κράτησή τους. Οι δύο λιμενικοί και ο ιδιώτης κατηγορούνται για «ληστεία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και αντιποίηση αρχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: