Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/

Μια ημέρα έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα, ακραία στοιχεία προσπάθησαν να εμποδίσουν σήμερα την υποψήφια δήμαρχο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου να περιοδεύσει στις μη προνομιούχες περιοχές της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αττικής και την Πλατεία Βικτωρίας. Όπως καταγγέλλει η κ. Πορτάλιου, εμποδίστηκε από ακραία στοιχεία και δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την περιοδεία που είχε εξαγγείλει και στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Μιχαήλ Βόδα.

Η κ. Πορτάλιου δήλωσε ότι βρέθηκε στις γειτονιές του 6ου διαμερίσματος "για να παρουσιάσει τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης σε Ελληνες και μετανάστες", επισήμανε δε, ότι "η Ανοιχτή Πόλη δεν θεωρεί καμία περιοχή της Αθήνας άβατο" και καταδίκασε "τις επιθέσεις που έγιναν χθες στα μέλη της "Ελεύθερης Αττικής" και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Αλαβάνο". Ακόμη υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές του μνημονίου, που δημιουργούν φτώχεια και ανεργία και πιστεύουμε ότι με την αντίσταση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή και τη δημιουργία του λαϊκού κόσμου θα αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη και τη ζωή μας".

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α' Πειραιά, ο οποίος δήλωσε "η φωνή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ακούστηκε πολύ δυνατά στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα με την περιοδεία της Ελένης Πορτάλιου" και πρόσθεσε ότι " σκοταδιστές τραμπούκοι" προσπάθησαν "για μια ακόμη φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες. Οι γειτονιές της Αθήνας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης" , κατέληξε.

Την σημερινή επίθεση εναντίον της κ. Πορτάλιου καταδίκασε και ο Γιώργος Καμίνης δηλώνοντας τα εξής: "Καταδικάζουμε και δεν θα σταματήσουμε να καταδικάζουμε εκείνους που επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη επικοινωνία ανθρώπων και ιδεών. Καταδικάζω την επίθεση που δέχτηκε η κα. Ελένη Πορτάλιου και μέλη του συνδυασμού της, στην διάρκεια περιοδείας στις περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα και της Πλατείας Βικτωρίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: