Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΓΚΕΡΤ ΒΙΛΝΤΕΡΣ: ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/

Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς πέτυχε τελικά να οριστούν σήμερα Παρασκευή νέοι δικαστές για τη δίκη του, έπειτα από αίτηση των δικηγόρων του. Ο Βίλντερς κατηγορείται για υποκίνηση φυλετικού μίσους. Ο κατηγορούμενος υποψιαζόταν τους δικαστές για μεροληψία. Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι δικαστές είναι προκατειλημμένοι εναντίον του, έπειτα από την άρνησή της έδρας να ακούσει έναν μάρτυρα που η υπεράσπιση θεωρούσε βασικό.

Ο Γκερτ Βίλντερς, είναι αρχηγός του Κόμματος για την Eλευθερία (PVV). Το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Σε περίπτωση που ο Βίλντερς κριθεί ένοχος, θα αντιμετωπίσει μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός χρόνου. Η αλλαγή των προσώπων της δικαστικής έδρας σημαίνει ότι η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή, αφού οι νέοι δικαστές δεν έχουν παρευρεθεί στις ακροάσεις, σύμφωνα με τον Γκέερτ-Ίαν Αλεξάντερ Νουπς, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Ο Γκέερτ Βίλντερς κατηγορείται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και για διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων, αλλά και για προσβολή του Ισλάμ καθώς παρομοίασε το Κοράνι με το βιβλίο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ.

..............................................................

Άλλους δικαστές θέλει;;; Τους έχει. Άλλωστε από αυτόν εξαρτάται η κυβέρνηση τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: