Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσίευση από το http://www.tvxs.gr/

Απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε χώρο που χρησιμοποιείται από μουσουλμάνους μετανάστες ως χώρος προσευχής, από ακροδεξιά στοιχεία, όπως δείχνουν τα συνθήματα που έγραψαν οι δράστες στους τοίχους, τους οποίους και γέμισαν με αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν μέσα στο αυτοσχέδιο τζαμί και 40 μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γύρω στις 21.00 του Σαββάτου, οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν μέλη της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» ότι ένα πλήθος «αγανακτισμένων» Ελλήνων συγκεντρώθηκε στην είσοδο του τζαμιού φωνάζοντας: «Να φύγετε, ένα στουπί σάς χρειάζεται». Ο Θαν. Κούρκουλας, εκπρόσωπος της Κίνησης, διαβεβαιώνει ότι «ειδοποιήσαμε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας ν' απομακρύνει τους ακροδεξιούς διότι στο εσωτερικό υπήρχαν εγκλωβισμένοι μετανάστες. Μας απάντησαν ότι γνώριζαν το περιστατικό. Ηδη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κοντά στο σημείο υπήρχε περιπολικό της Αστυνομίας, που ήταν παρκαρισμένο σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Επιπλέον, λίγο μετά τις 10 το βράδυ υπήρχε και μια διμοιρία ΜΑΤ. Παρ' όλα αυτά, μετά τις 11, ακροδεξιές ομάδες κυκλοφορούν φωνάζοντας "Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα, κανένα τζαμί ποτέ και πουθενά».

«Αφού κλείδωσαν 40 άτομα μέσα στο τζαμί, τους έριξαν πετρέλαιο κι έβαλαν φωτιά. Το τραγικό είναι πως οι εγκλωβισμένοι μάς είπαν ότι υπήρχαν παρόντες αστυνομικοί» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε κλήση για εμπρησμό, σε υπόγειο θρησκευτικό χώρο της οδού Αριστομένους, αλλά οι μετανάστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν φτάσει το πυροσβεστικό όχημα. Επίσης η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ειδοποιήθηκε για επεισόδιο που προκαλούσαν συγκεντρωμένοι Ελληνες, με απειλητικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή οι ελληνικής καταγωγής εμπλεκόμενοι αποχώρησαν. Στην είσοδο του τζαμιού βρέθηκαν δύο τραυματισμένοι μετανάστες, ένας Αιγύπτιος κι ένας Αφγανός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: