Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

«Κοροϊδία» χαρακτηρίζουν οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει κατασκήνωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, την πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε δύο μόνο από τα συνολικά 18 άτομα που έχουν περάσει από τις επιτροπές ασύλου, ενώ στους υπόλοιπους 16 να χορηγηθεί άσυλο για δύο χρόνια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο Ριγκουάρ Κομπάτι από την επιτροπή Ιρανών προσφύγων δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια: «Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Κινδυνεύει η ζωή μας με την πολιτική κατάσταση στο Ιράν, όπου το καθεστώς είναι ασυμβίβαστο με οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας». Πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες δεν έφυγαν από τη χώρα τους λόγω πείνας και ότι οι οχτώ από αυτούς που εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουν ράψει τα στόματά τους είναι επειδή δεν τους ακούν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα.

Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι έριξαν βόμβα στα Προπύλαια και ότι η αστυνομία που ήρθε μετά από 40 λεπτά και πήρε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για τις έρευνές της και αυτό παρά το γεγονός ότι επί 24ωρου βάσης υπάρχουν κάμερες της αστυνομίας που καλύπτουν την περιοχή των Προπυλαίων.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η απεργία πείνας συνεχίζεται και προστέθηκε άλλο ένα άτομο σε αυτούς που έχουν ράψει τα στόματά τους, ενώ παράλληλα κατήγγειλε και το ότι δέχονται απειλές στο χώρο των Προπυλαίων από άτομα της πρεσβείας του Ιράν, με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι δεν έχουν καμία ασφάλεια.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» κατέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι αρνείται την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα στους Ιρανούς απεργούς πείνας που είναι αποδεδειγμένα, όπως τόνισε, πολιτικοί πρόσφυγες και το απέδωσε «σε διπλωματικές σκοπιμότητες». Δήλωσε ακόμα ότι η κίνηση "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή" βρίσκεται στο πλευρό των Ιρανών πολιτικών προσφύγων και στηρίζει το αίτημά τους και κάλεσε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και γενικότερα τους Έλληνες εργαζόμενους να βρεθούν στο πλευρό των Ιρανών πολιτικών προσφύγων, την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, σε εκδήλωση συμπαράστασης που οργανώνουν φοιτητές από όλες τις σχολές της Αθήνας.

Τέλος, ο Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης μεταναστών εργατών, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να χορηγήσει άμεσα πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς απεργούς, προσθέτοντας ότι «θα είναι ντροπή να πεθάνει τελικά κάποιος από αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: