Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Την ανείπωτη φρίκη έκρυβε στο εσωτερικό της η φορτωμένη με ξυλεία εγκαταλειμμένη ρυμούλκα νταλίκας έξω από το νεκροταφείο της Αμφιλοχίας. Η έντονη δυσοσμία που ανέδιδε το όχημα τις τελευταίες ημέρες οδήγησε χθες πρωί τους αστυνομικούς στην περιοχή. Ο έλεγχος στο εσωτερικό του οχήματος έφερε στην επιφάνεια τη φρίκη και το θάνατο.

Τέσσερις νεαροί μετανάστες, πιθανόν ιρακινής καταγωγής, ανακαλύφθηκαν νεκροί μέσα σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους - κλουβιά που υπήρχαν στο χώρο της ρυμούλκας. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση είναι συγκλονιστική. «Τρία από τα άτομα πέθαναν μάλλον από ασφυξία μέσα στην κρύπτη πριν από περίπου τέσσερις ημέρες, όταν παγιδεύτηκαν σε αυτή. Ο τέταρτος ομοεθνής τους βίωσε απερίγραπτες σκηνές μέχρι να καταλήξει, καθώς παρέμεινε ζωντανός ανάμεσα στους νεκρούς συντρόφους του μέχρι προχθές, οπότε και πέθανε, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να βγει από την κρύπτη».

Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, η ρυμούλκα, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν ότι ανήκει σε ιταλικό όχημα, περιείχε συνολικά δώδεκα δέματα ξυλείας, στο εσωτερικό των οποίων είχαν διαμορφωθεί από τους δουλέμπορους ισάριθμες ειδικές κρύπτες κατασκευασμένες από μεταλλικά πλαίσια. Μέσα εκεί ήσαν στοιβαγμένοι άγνωστος αριθμός μεταναστών με προορισμό πιθανόν την Ιταλία.

Ομως ο απροσδόκητος θάνατος των τεσσάρων αλλοδαπών χάλασε τα σχέδια των δουλέμπορων, οι οποίοι παράτησαν τη ρυμούλκα και το μακάβριο περιεχόμενό της έξω από το νεκροταφείο της Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: