Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Μετά από προφορική συμφωνία υπογράφτηκε χθες το απόγευμα ενώπιον δικηγόρου γραπτή συμφωνία ανάμεσα στους μετανάστες απεργούς πείνας και τον Κρίτωνα Τζαρτζούλη. Στη συμφωνία ο Κρίτωνας Τζαρτζούλης αναγνωρίζει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού και η αποπληρωμή του ορίζεται ότι θα γίνει με δάνειο που θα προέλθει από υποθήκευση ακινήτου. Καθώς το ακίνητο βρίσκεται στην ιδιοκτησία των παιδιών του Κρίτωνα Τζαρτζούλη, υπογράφουν και αυτά ως εγγυητές. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχουν δεσμευτεί να παρέμβουν στις τράπεζες για να δοθεί το δάνειο με βάση την υποθήκη. Οι αναγκαίες ενέργειες για το δάνειο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα το πρωί. Οι μετανάστες συνεχίζουν να κάνουν απεργία πείνας και να παραμένουν μπροστά από τη Νομαρχία σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα.

Η υπογραφή της συμφωνίας είναι ένα πρώτο απτό αποτέλεσμα του αγώνα των μεταναστών και της υποστήριξής του από το κίνημα αλληλεγγύης. Με δεδομένη όμως την ως τώρα αναξιοπιστία του Κρίτωνα Τζαρτζούλη, τίποτε δεν έχει τελειώσει πριν καταβληθεί το σύνολο των χρημάτων. Ενόψει της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα το πρωί στο κτίριο της Νομαρχίας, υπάρχει κίνδυνος για βίαια επέμβαση της αστυνομίας για να διώξει τους μετανάστες. Το κίνημα αλληλεγγύης και οι ίδιοι οι μετανάστες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα για καταστολή ενάντια στους μετανάστες από την αστυνομία, που στέκεται συστηματικά στο πλευρό των εργοδοτών και "διαφυλάσσει" την υποκριτική "καλή εικόνα της πόλης".

Η κοινή συνέλευση των μεταναστών και της Επιτροπής Αλληλεγγύης που έγινε χθες το βράδυ καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, στις 11:30 το πρωί μπροστά από τη Νομαρχία για να ζητήσουμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και πολιτικό άσυλο για τους μετανάστες.