Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΞΥΛΟ...

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Επίθεση από 10μελή ομάδα δέχτηκε εκπρόσωπος της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ένας Πακιστανός μετανάστης, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, την ώρα που είχε κανονιστεί συνάντηση με ιδιοκτήτη βιοτεχνίας, όπου εργαζόταν ο μετανάστης, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης, ο Στέλιος Μιχαηλίδης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και o Πακιστανός μετανάστης είχαν κανονίσει να συναντηθούν στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας με την ιδιοκτησία βιοτεχνίας με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό την καταβολή των δεδουλευμένων του μετανάστη και άλλων 2 ατόμων.

Η συγκεκριμένη συνάντηση ορίστηκε έπειτα από αρκετές συνομιλίες με την ιδιοκτήτρια, η οποία ζητούσε ένα περιθώριο χρόνου για να βρει τα χρήματα που όφειλε. Τελικά, την Τετάρτη το μεσημέρι, κλείστηκε το ραντεβού για τις 21:30 το βράδυ με τον γιο της ιδιοκτήτριας, ο οποίος εμφανίστηκε στις 23:30 μαζί με άλλα 10 άτομα.

Αμέσως, ο κ. Μιχαηλίδης και ο μετανάστης δέχτηκαν επίθεση. Και οι δύο ξυλοκοπήθηκαν, πιο σοβαρά ο κ. Μιχαηλίδης που έπεσε στο έδαφος, καθώς ο εργαζόμενος μετανάστης άρχισε να τρέχει και τελικά κατάφερε να διαφύγει. Απευθυνόμενοι προς το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δράστες του έλεγαν: «εσύ είσαι ο Αριστερός που θα μας δείξει;». Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου έγινε και ιατροδικαστική έκθεση.

Ο κ. Μιχαηλίδης άσκησε μήνυση για το περιστατικό και την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος είχε αναλάβει και την υπόθεση της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Όπως τονίζει στο tvxs.gr ο κ. Μιχαηλίδης, «δεν πρόκειται για ένα θέμα αντιδικίας μεταξύ των 2 θυμάτων με το δράστη, καθλως ο Πακιστανός μετανάστης ήταν εκεί ως εργαζόμενος και μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών κι εγώ σαν εκπρόσωπος της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Είχαμε ξανασυναντηθεί με την ιδιοκτήτρια για το θέμα και μας είχε ορίσει ραντεβού για την Τετάρτη για την καταβολή των δεδουλευμένων. Αντί γι’ αυτό... έπεσε ξύλο. Στην κατάθεσή μου αναφέρεται ως εγώ παρευρισκόμουν ως εκπρόσωπος της Ένωσης Εργατών Μεταναστών και της ΚΕΕΡΦΑ».

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή τονίζει πως «Η αλήτικη συμπεριφορά συμμοριών δεν πρόκειται να πτοήσει κανέναν εργαζόμενο από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων του. Αυτή η επίθεση γίνεται την ίδια περίοδο που απεργοί πείνας μετανάστες στα Γιάννενα διεκδικούν δεδουλευμένα και η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία επιχειρεί να καλύψει το εργοδότη Τζαρτζούλη με κωλυσιεργία στην απόδοση ασύλου αντί να συλλάβει αμέσως τον "επιχειρηματία". Γίνεται την ίδια περίοδο που η Αστυνομία του Παπουτσή χτυπά γυναίκες και παιδιά προσφύγων έξω από τη Πύλη του Υπουργείου. Οι φασιστικές συμμορίες έχουν επεκτείνει τη δράση τους από τον Αγιο Παντελεήμονα, πουλώντας προστασία σε εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργάτες αλλά η ΕΛΑΣ του Παπουτσή τους αφήνει να χτυπάνε καθημερινά πρόσφυγες και να περιφέρονται στα κανάλια για να αυτοδιαφημίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: