Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

EΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

To βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύει τις καταγγελίες για βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των συγκεντρωμένων προσφύγων Ιράνών και Αφγανών και ειδικότερα κατά μικρού παιδιού που βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αιτούντες πολιτικό άσυλο αντιστάθηκαν για πολλή ώρα και απολύτως ειρηνικά στις βίαιες επιθέσεις που δέχτηκαν, μένοντας καθισμένοι στο πεζοδρόμιο και κρατώντας σφιχτά ο ένας τον άλλον. Τη στάση τους αυτή χαιρέτησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή, με δηλώσεις του στο tvxs.gr:

«Η ειρηνική ανυπακοή των προσφύγων είναι ένα γενναίο και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης για το παγκόσμιο κίνημα και θέλω να χαιρετίσω τον σθένος και την αυτοθυσία όλων, που με κίνδυνο της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να ακούγεται η φωνή τους έξω απ’ το υπουργείο».

Παράλληλα, κατήγγειλε τον υπουργό ΠροΠο, Χρήστο Παπουτσή, ως βασικό υπεύθυνο για τη «ρατσιστική», όπως είπε, αυτή συμπεριφορά και απαίτησε την παραίτησή του:

«Αυτό το υπουργείο υποτίθεται πως έχει να κάνει με το πολιτικό άσυλο. Φαίνεται όμως ότι ο υπουργός και τα αστυνομικά του όργανα το ξεχνάνε και αντιμετωπίζουν τους αιτούντες πολιτικό άσυλο ως εγκληματίες που πρέπει να κατασταλούν σαν κατσαρίδες. Τους πατάγανε. Χρησιμοποιήσαν τα πόδια τους πάνω στα πρόσωπα.

Όταν έχεις δεσμευτεί να συναντηθείς με μια υπεύθυνη αντιπροσωπεία και στη συνέχεια ξυλοφορτώνεις τους ίδιους ανθρώπους και τους προσβάλεις ρατσιστικά, είσαι πολιτικά ανεύθυνος και επικίνδυνος για τις δημοκρατικές ελευθερίες των κινημάτων. Απαιτούμε την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή. Είναι υπεύθυνος για όσα συνέβησαν στην πύλη του υπουργείου».


tvxs.gr-Αποκλειστικ
ά πλάνα επίθεσης αστυνομικών σε πρόσφυγες
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Ανακαλύψτε βίντεο με οικογένειες και φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: