Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ

Αναδημοσίευση από http://fmkritis.wordpress.com/

Με πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, έγινε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, συγκέντρωση από μετανάστες που έχουν πάρει απόρριψη του αιτήματός τους για νομιμοποίηση το 2005 (αφορά περίπου 300 στα Χανιά, περίπου 700 στην Κρήτη, περίπου 7.000 στην Ελλάδα).

Από την συγκέντρωση αυτή, συγκροτήθηκε νέα συλλογικότητα με στόχο την με κάθε τρόπο αποκατάσταση της (ληστρικής και αντιμεταναστευτικής) αδικίας του 2005, που συντελέστηκε με την εφαρμογή του ν.3386/2005. Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν…:

- εβδομαδιαία και συνεχώς διευρυνόμενη συνέλευση μεταναστών με το ίδιο πρόβλημα.

- καμπάνια ενημέρωσης, για να αναδειχτεί με κάθε τρόπο το πρόβλημα όσων έπεσαν θύματα της κρατικής φάρσας του 2005.

- ορισμός 6μελούς συντονιστικής ομάδας μεταναστών που μεταξύ των συνελεύσεων θα προτείνει σχεδιασμούς και δράσεις, θα οργανώνει επαφές με δημάρχους, νομικές ομάδες, υπουργεία, μεταναστευτικούς συλλόγους κλπ.

- προτροπή του μεταναστευτικού κόσμου σε όλη την Ελλάδα για συγκρότηση παρόμοιων ομάδων, για ταυτόχρονη πίεση προς την κυβέρνηση.

- διερέυνηση ακόμα και προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς.

Οι μετανάστες, με τους αγώνες τους, θα βάλουν ένα τέλος στην κοροιδία και την εισπρακτική διαστροφή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους θα επιβάλλουν ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας, χωρίς προυποθέσεις, για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: