Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Στις 25 Ιανουαρίου, 300 μετανάστες εργάτες ξεκινούν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κύριο αίτημα τους είναι η νομιμοποίηση.

Όσοι και όσες επιθυμούν να το υπογράψουν, ας στείλουν το όνομα με την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ypografes.allilegyi.stin.apergia@gmail.com

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η όσο το δυνατόν ευρύτερη υποστήριξη από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών όσους και όσες δραστηριοποιούνται σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. Ως εκ τούτου, αν κρίνετε σκόπιμο προωθείστε το.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου. Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας». Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή. Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ʼ93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες. Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία - όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

Γιʼ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών

- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών

- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, Ιανουάριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: