Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΓΚΕΛΑ, ΚΑΓΚΕΛΑ, ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ...

Αναδημοσίευση από .tvxs.gr
"Παραβίαση των αρχών της ΕΕ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τα ελληνικά σχέδια για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να εμποδίσει την εισροή μεταναστών.
«Εάν η ΕΕ επιτρέψει την οικοδόμηση του εν λόγω φράχτη, τότε παραβιάζει και η ίδια τις θεμελιώδεις αρχές της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau το στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Βόλφγκανγκ Γκρεντς. Με τον τρόπο αυτόν η ΕΕ οχυρώνεται ως νησίδα των πλουσίων έναντι ανθρώπων που διώκονται στις πατρίδες τους ή δραπετεύουν από την φτώχια, προσθέτει στην συνέντευξή του ο κ. Γκρεντς.
Το στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας διευκρινίζει ότι η ΕΕ δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει χώρες, που είναι αντιμέτωπες με τα κύματα των προσφύγων. Θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην Ευρώπη το γερμανικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο κατανέμονται σε διάφορες περιοχές της χώρας με ειδική ποσόστωση. Με τον τρόπο αυτό θα κατανέμονται οι πρόσφυγες στις διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ, υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Γκρεντς.
«Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα κύματα των προσφύγων που δέχεται. Περίπου 300 χιλιάδες άνθρωποι διαμένουν παράνομα σήμερα στη χώρα, που ως γνωστόν πλήττεται από την οικονομική κρίση. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Ισπανία. Αντιδρώντας η Ευρώπη προσπαθεί να κλείσει τα περάσματα. Η Γαλλία ακολουθεί πολιτική απέλασης των Ρομά, η Ιταλία και η Ισπανία ενισχύουν τους ελέγχους, ενώ η Ελλάδα σχεδιάζει την κατασκευή συνοριακού φράχτη. Όλα αυτά δεν συνιστούν δοκιμασμένα μέτρα. Με τον τρόπο αυτόν δεν μπορεί να αναχαιτισθεί το κύμα των προσφύγων. Ο κόσμος θα πρέπει επιτέλους να φροντίσει έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι οικονομικές ανισορροπίες. Ο κόσμος θα πρέπει να γίνει πιο ανθρώπινος και όχι να χτίζει φράχτες», καταλήγει σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Neue Westfälische.
«Ο φράχτης που σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων. Δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που το μεγαλύτερο μέρος τους επιθυμεί και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα διαρκώς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: