Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Όσα ο δόλος κρύβει, ο χρόνος ξεσκεπάζει” - Σέξπιρ

Τελικά δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να επιβεβαιωθούν όλες οι καταγγελίες των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Το ακροδεξιό παρακράτος ξεσκεπάζεται μέρα με τη μέρα:

Το Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα όλη η χώρα είδε τη Χρυσή Αυγή να προσπαθεί με τη βία να ακυρώσει μια καθ' όλα θεμιτή πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση. Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι σκοπός της δεν είναι να βελτιώσει τις ζωές των κατοίκων, αλλά να φιμώσει οποιαδήποτε άλλη φωνή.

Στους τραμπουκισμούς συνέδραμε τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής και ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας του ΛΑΟΣ Νίκος Τούτουζας. Οι φωτογραφίες του στελέχους του ΛΑΟΣ με το σιδερολοστό (που ξυπνάνε μνήμες Καλαμπόκα και Γκοτζαμάνη) δεν αφήνουν αμφιβολίες για τη στενή συνεργασία Χρυσής Αυγής και ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ που εξεγείρεται εναντίον των προοδευτικών κινητοποιήσεων, είναι ο πολιτικός φορέας που υποθάλπει τη φασιστική βία.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος προχώρησε σε μια πρόκληση πρώτου μεγέθους: μπροστά στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους έκανε τον άθλιο ναζιστικό χαιρετισμό. Την ώρα που τα θύματα του Διστόμου δίνουν τη μεγάλη μάχη για τη δικαίωση τους, ο Μιχαλολιάκος αποτίει φόρο τιμής στους ναζί μακελάρηδες.

Σήμερα το πρωί η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κανελλοπούλου δέχτηκε στην Άγιο Παντελεήμονα επίθεση από το ακροδεξιό φασίστα Γιαννάτο. Την ίδια στιγμή “άγνωστοι” απειλούν τηλεφωνικά την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Πορτάλιου.

Είναι ώρα να απομονώσουμε τους φασίστες (είτε φοράνε αρβύλες είτε προτιμούν τις γραβάτες) χωρίς “μα” και “αλλά”. Είναι ώρα να βάλουμε δημοκρατικό φραγμό στη διογκούμενη φασιστική βία. Και είναι πια καιρός το επίσημο κράτος (ιδιαίτερα η Αστυνομία και το Υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη”) να σταματήσει να “χαϊδεύει” το φαιό φασιστικό παρακράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: