Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Από http://www.athens.indymedia.org/

Στις 10.30 το βράδυ στον πρόχειρο καταυλισμό κάτω από την γέφυρα στο Λαδοχώρι λευκό golf από ανοιχτό παράθυρο πυροβόλησε κατά μεταναστών. Από τα πυρά ένας μετανάστης τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους.

Καταδικάζουμε την επίθεση και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών. Η προσπάθεια για τη δημιουργία ξενοφοβικού κλίματος από φασιστικές συμμορίες δεν θα περάσει. Απαιτούμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, Ηγουμενίτσα 12-01-2011

Και από το www.protothema.gr για το ίδιο ζήτημα

Δεύτερο περιστατικό… σκοποβολής με στόχο μετανάστη αναστατώνει την Ήπειρο, δύο μήνες μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη ενός πρατηρίου καυσίμων ο οποίος είχε πυροβολήσει στα γεννητικά όργανα έναν άτυχο Κούρδο! Ο δράστης βρήκε μιμητές στην Πρέβεζα, όπου κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται «άνθρωποι» χρησιμοποίησαν ως… κινούμενους στόχους τους μετανάστες που δούλευαν στα χωράφια! Το νέο ρατσιστικό περιστατικό συνέβη σε αγροτική περιοχή έξω από την Πρέβεζα, όπου εργαζόταν μια ομάδα 20 Πακιστανών, Ξαφνικά, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο τους πλησίασε και ο συνοδηγός άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος τους, ευτυχώς με αεροβόλο όπλο και όχι με πυροβόλο! Από τις απανωτές βολές του, τραυματίστηκε πάνω από το δεξί μάτι ένας 20χρονος που μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.Οι άγνωστοι δράστες τράπηκαν σε φυγή αμέσως μετά τον τραυματισμό του μετανάστη και αναζητούνται…

Στα μέσα Νοεμβρίου, ένα ανάλογο –αλλά πιο σοβαρό- περιστατικό είχε συγκλονίσει την Θεσπρωτία, όταν ένας πρατηριούχος καυσίμων πλησίασε μια ομάδα των μεταναστών στο Νεοχώρι Παραμυθιάς και πυροβόλησε οκτώ φορές εναντίον τους μέσα από το αυτοκίνητό του, από απόσταση δέκα μέτρων, τραυματίζοντας με τρεις σφαίρες σοβαρά στα γεννητικά όργανα έναν Κούρδο. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα, μετά από καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: