Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Aναδημοσίευση από το http://www.tvxs.gr/

Ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς, στην Ομόνοια, όπου κατέληξε η σημερινή πορεία της Χρυσής Αυγής, η οποία έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την «Κρίση των Ιμίων».

Όπως καταγγέλλει στο tvxs.gr η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος και μέλος της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή», η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας, μέλη της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση της πορείας κατευθύνθηκαν στον σταθμό των τρένων στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα.

Εντός του σταθμού, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρισκόντουσαν στις απέναντι αποβάθρες και συνέχιζαν τα συνθήματα μέχρι την στιγμή που το τρένο έφτασε στο σταθμό. Από το τρένο αποβιβάστηκε και ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές. Οι ακροδεξιοί μόλις τον αντιλήφθηκαν του επιτέθηκαν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και κλοτσώντας τον.

Βλέποντας τον ξυλοδαρμό του μετανάστη, η Ευγενία Κουνιάκη αλλά και ένας από την Χρυσή Αυγή, επενέβησαν, ζητώντας τους να σταματήσουν, όπως και τελικά έγινε. Η κ. Κουνιάκη μετέφερε εκτός του σταθμού τον μετανάστη, ενώ κάποιοι από τους ακροδεξιούς συνέχιζαν την επίθεσή.

Τελικά, ο μετανάστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: