Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΟΣΣΟΒΑΡΩΝ

Από www.athens.indymedia.org

Μια τσιγγάνα μητέρα Κοσσοβάρα 47 χρονών με εύθραυστη κατάσταση υγείας είναι το πρώτο θύμα του κύματος διωγμού που έχει εξαπολύσει η Γερμανική κυβέρνηση ενάντια σε 10.500 τσιγγάνους από το Κόσσοβο που έμεναν στην χώρα, στα πλαίσια συμφωνίας που συνάφθηκε τον περασμένο Απρίλη ανάμεσα στα δύο κράτη.

Η οικογένεια Borka T. δέχθηκε την επίσκεψη της αστυνομίας τα ξημερώματα της 7 Δεκέμβρη στο σπίτι της στην περιοχή του Mayen στο κρατίδιο της Renania Palatinado. Της δόθηκαν 30 λεπτά για να ετοιμάσει τα πράγματά της πριν οδηγηθούν στο αεροδρόμιο του Ντύσελντροφ για να απελαθούν για την Πρίστινα μαζί με άλλους 300 τσιγγάνους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στις 9 Δεκέμβρη με άλλους 300 τσιγγάνους. Χιλιάδες άλλοι περιμένουν την ίδια τύχη, αφού σε όλους αυτούς έχει αρνηθεί η παραχώρηση ασύλου.

Η άμοιρη γυναίκα υπέφερε από μετατραυματικές διαταραχές, νευραλγία και κατάθλιψη, αποτέλεσμα της εμπειρίας της από τον πόλεμο του 1999. Το καλοκαίρι του 1999 και μετά το τέλος του πολέμου, και υπό την παρουσία των νατοϊκών στρατευμάτων καταστράφηκαν 70 από τους 73 συνοικισμούς και γειτονιές που έμεναν τσιγγάνοι, Υπομένοντας συστηματικούς βιασμούς κακοποιήσεις και δολοφονίες απομακρύνθηκε από την περιοχή το 80% του πληθυσμού, σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης «δίκτυο για τους απειλούμενους λαούς¨. Η βασική πρόφαση για αυτό τον διωγμό που εξαπέλυσαν οι Αλβανοί ήταν η υποτιθέμενη συνεργασία των τσιγγάνων με τους Σέρβους.

Το γερμανικό κράτος αδιαφορώντας για τις όποιες διαμαρτυρίες συνεχίζει τις απελάσεις παρόλο του ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει στο Κόσσοβο όπου η κυβέρνηση του Χασίμ Θάτσι, κατηγορείτε για απροκάλυπτη διαφθορά, την χώρα στην ουσία την διοικεί η μαφία, και οι κρατούμενοι εκτρέφονται στις φυλακές και οι υγιέστεροι από αυτούς εκτελούνται για να πουληθούν τα όργανα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: