Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ "300"

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Την εισαγγελική κλήση στον Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού Πέτρο Σανταμούρη για την κατάληψη της νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, καταγγέλλει η Νεολαία Συνασπισμού κάνοντας λόγο για «ντελίριο αυταρχισμού» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά την εισαγγελική κλήση στους συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων και το μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού Φώτης Μπομπολάκης, καθώς και στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, η κλήση του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού συνεχίζει και κλιμακώνει την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης με στόχο την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, την τρομοκράτηση και την στοχοποίηση των πολιτικών χώρων που στέκονται αταλάντευτα στο πλάι των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι σύντροφοι και συναγωνιστές κλήθηκαν ως «ύποπτοι» στον εισαγγελέα επειδή έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε 300 εργάτες μετανάστες που έχουν επιλέξει να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της η Νεολαία Συνασπισμού.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας πιστά το δόγμα της μηδενικής ανοχής ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται απέναντι στην πιο αντεργατική και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ποινικοποιεί τις κοινωνικές αντιστάσεις και τους αγώνες. Η απροκάλυπτα ψευδής κατηγορία για το αδίκημα περί «διακίνησης παράνομων μεταναστών» αποτελεί στην ουσία κατηγορία για την επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε έναν αγώνα για ίσα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιώματων για όλους τους εργαζομένους και ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην εγκαθίδρυση μιας αυταρχικής δημοκρατίας που ποινικοποιεί τους αγώνες και στοχοποιεί τους αγωνιστές. Ενημερώνουμε την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της ότι αν νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τη Νεολαία Συνασπισμού είναι βαθιά γελασμένοι. Κάθε ένας και καθεμιά από εμάς είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης των απεργών πείνας μεταναστών εργατών. Αν η κυβέρνηση ψάχνει κάποιον ένοχο ανάμεσά μας, δεν χρειάζεται να χάνει τον χρόνο της, ας μας καλέσει όλους και όλες. Αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα, είμαστε όλοι ένοχοι», τονίζει η Νεολαία Συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: