Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 300 ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Παρ' όλη την βροχή περίπου 2.500 άτομα πλαισίωσαν την πορεία της Παρασκευής, που ξεκίνησε και κατέληξε στην Υπατία.
Εντωμεταξύ 10 απεργοί πείνας συνολικά εμφάνισαν προβλήματα υγείας.
Το κίνημα αλληλεγγύης ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα. Το χώρο της Υπατίας επισκέπτηκαν τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης του ΚΚΕ Αθήνας υπο το Ν.Σοφιανό, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων, ενώ σήμερα θα επισκεφτούν τον χώρο και τους απεργούς εκπρόσωποι της ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς).
Την βδομάδα που μας έρχεται την Τρίτη θα βρεθούν δίπλα στους απεργούς Πανεπιστημιακοί αλληλέγγυοι και την Πέμπτη διανοούμενοι. Την Τετάρτη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης θα συμμετάσχει στην γενική απεργία. Ενώ την επόμενη Παρασκευή θα υπάρχει νέα πορεία αλληλεγγύης.
Οι απεργοί πείνας συνεχίζουν απαιτώντας η κυβέρνηση να συζητήσει τα αιτήματα τους απευθείας με τους εκπροσώπους τους και να δεσμευτεί δημόσια ως προς αυτά:
1) Χαρτιά στους 300. Όχι στην σαλαμοποίηση τους, όχι σε ασαφείς και ανέξοδες "υποσχέσεις", όχι στην παραπομπή στο μέλλον, όχι σε ειδικό καθεστώς που θα εξαρτά την τύχη τους από τις ορέξεις των εκάστοτε υπουργών. Αυτό που ζητούν είναι ότι ισχύει για κάθε νόμιμο μετανάστη εργαζόμενο.
2) Αποσύνδεση της άδειας παραμονής από τα ένσημα. Όλοι οι σημερινοί νόμιμοι μετανάστες είναι εν δυνάμει "παράνομοι" εξαιτίας της κρίσης και της ανεργίας και απειλούνται με μαζική απονομιμοποίηση.
3) Απόδοση της νομιμότητας σε όσους εντάχθηκαν στην διαδικασία του 2005 (Ν.3386) και απορρίφθηκαν για γραφειοκρατικούς λόγους ενώ πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για αγορά ενσήμων, παράβολα κ.λ.π.
4) Επανανομιμοποίηση όσων έχασαν τα χαρτιά τους τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης. Υπολογίζονται ήδη στους 140-150.000 περίπου.
5) Μια ανοικτή διαδικασία νομιμοποίησης για τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά. Για να πάψουν να είναι θύματα εκμετάλλευσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
6) Ακύρωση της εισαγγελικής έρευνας για τα 8 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα τους.
Οι απεργοί πείνας ξεκίνησαν τον αγώνα τους για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και για να ανοίξει συνολικά η συζήτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών με όρους μαζικού κινήματος. Ενός μαζικού κινήματος που από την πρώτη στιγμή στηρίχθηκε πάνω στην αρχή "μετανάστες και ντόπιοι μαζί για τα κοινά προβλήματα".
Η δική μας υποχρέωση είναι να προτείνουμε και πάνω από όλα να δημιουργήσουμε τους όρους για να κερδίσουν οι 300 αλλά και μαζί τους ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα αλληλεγγύης που εμφανίστηκε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: