Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΕΟΣ... ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών κρατείται μέχρι αυτή την ώρα ο -επί 38 μέρες απεργός πείνας, στα Προπύλαια- Χασάν Σαριφί, ένας από τους 33 πρόσφυγες που προσήχθησαν χθες το μεσημέρι, επειδή διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αιτούμενοι πολιτικό άσυλο.

Μεταξύ των 33 Αφγανών, που συνελήφθησαν χθες στις 12 το μεσημέρι, βρίσκονταν εφτά παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και οκτώ απεργοί πείνας. Ανάμεσά τους και η 25χρονη Waahide, μητέρα τριών μικρών παιδιών, η οποία έραψε το στόμα της στις 20 Ιανουαρίου.

Μετά από εννέα ώρες κράτησης τους στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών, οι 32 πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Χασάν Σαριφί, ο οποίος κρατείται ακόμα. «Τα λαγωνικά της Ασφάλειας ανακάλυψαν καταδίκη εφετείου για «αντίσταση κατά της Δημοτικής Αρχής στον Πειραιά το 2006» και το Δικαστήριο σήμερα το πρωί ζήτησε από τον απεργό πείνας 4.200 ευρώ για να τον αποφυλακίσει, χρήματα που δεν διέθετε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

«Το παιδί που κρατείται ακόμα στο Αλλοδαπών είναι πολύ νέο. Είναι από τους πιο αποφασιστικούς απεργούς πείνας, εδώ και 38 μέρες. Δεν δέχεται να πιει ούτε νερό. Είναι πολύ αδύναμος και έχει χάσει 15 κιλά», τονίζει μιλώντας στο tvxs.gr η φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, η οποία βρισκόταν από την αρχή δίπλα στους απεργούς πείνας στα Προπύλαια.

Τα αιτήματα των Προσφύγων δεν έχουν ικανοποιηθεί, ενώ ο Ρεζά, ένας από τους συλληφθέντες, τονίζει ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε και πάλι δίπλα στους απεργούς πείνας. Έχουμε συμφωνήσει πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε όσα ζητάμε, για άλλη μία φορά, θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι στην απεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: