Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ "ΠΑΡΕΛΑΣΕ" ΞΥΛΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, όταν ομάδα ακροδεξιών, μέλη της Χρυσής Αυγής, φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα ενώ επιτέθηκαν με καδρόνια κατά μεταναστών που βρέθηκαν στο χώρο της πλατείας. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την έναρξη της παρέλασης, ωστόσο οι ακροδεξιοί αργότερα επιτέθηκαν στα Προπύλαια κατά των Αφγανών απεργών πείνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα 100-150 ακροδεξιών συγκεντρώθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά πολιτικών αλλά και κατά των μεταναστών, κυρίως των Αλβανών - παρόμοια με εκείνα που φώναζαν στην περσινή παρέλαση οι βατραχάνθρωποι των ενόπλων δυνάμεων. Τα άτομα αυτά έφεραν καδρόνια και άρχισαν να καταδιώκουν κάποιους μετανάστες που βρέθηκαν εκεί πουλώντας ελληνικές σημαίες, χτυπώντας τους άγρια με τα καδρόνια και τα χέρια τους.

Στην πλατεία Συντάγματος ήταν παρούσες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν απέτρεψαν την επίθεση ενώ δεν έγιναν ούτε προσαγωγές, ούτε συλλήψεις.

Γύρω στις 12.00, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με τη συνοδεία της Αστυνομίας κατευθύνθηκε προς το χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστήμιου Αθηνών όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Οι ακροδεξιοί, οι οποίοι πετούσαν φέιγ-βολάν της Χρυσής Αυγής με ρατσιστικά μηνύματα και ήταν οπλισμένοι με καδρόνια, επιτέθηκαν κατά των απεργών πείνας, χτυπώντας τους και σκίζοντας τα πανό που έχουν αναρτημένα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στα πόδια δύο πρόσφυγες. Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν για να αποτρέψουν την ρατσιστική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: