Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

"ΥΔΑΤΙΝΟ" ΦΡΑΧΤΗ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

«Υδάτινος φράχτης» υψώνεται στα νότια σύνορα της Ευρώπης για την αποτροπή εισροής μεταναστών από τη Λιβύη και τις υπόλοιπες χώρες της βόρειας Αφρικής, οι λαοί των οποίων ψάχνουν εναγωνίως οδούς διαφυγής. Σε επιφυλακή βρίσκεται εκτός από το Λιμενικό, και το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ δύο φρεγάτες περιπολούν νότια της Κρήτης και δυτικότερα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, συναγερμός έχει σημάνει και στη Frontex, η οποία επίσης έχει αναπτύξει δυνάμεις στη Μεσόγειο, ενισχύοντας τη μόνιμη επιχείρησή της με το όνομα Poseidon Sea. Στην Ελλάδα, μετά τις πρώτες εξελίξεις στην Αίγυπτο και όσο εξακολουθεί να υφίσταται αναβρασμός στη βόρεια Αφρική, συνεχίζονται και οι συσκέψεις με τη συμμετοχή Αστυνομίας, Λιμενικού και ΕΥΠ.

Διατυπώνονται ανησυχίες από αξιωματούχους σχετικά με το ενδεχόμενο λιμάνια της Αιγύπτου να μετατραπούν σε διαμετακομιστικά κέντρα μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, που μέσω θαλάσσης θα επιχειρούσαν είσοδο στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται εντατικές περιπολίες του Λιμενικού, καθώς και διακριτική συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον, ύστερα από χρόνια προβλημάτων στην απορρόφηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία Εξωτερικών Συνόρων, Επιστροφών, Ένταξης Υπηκόων τρίτων χωρών και Προσφύγων, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει και να διαθέσει κονδύλια μέσω συγκεκριμένων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: