Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ
Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους μετανάστες ήταν να μπουν σε καθεστώς ανοχής για έξι μήνες με δέσμευση για επέκταση άλλων έξι μηνών.
«Η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας».
Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης έπειτα από συνάντηση με τους απεργούς πείνας του μεγάρου της Πατησίων. Οι μετανάστες απέρριψαν τη μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία όπου θα μεταφέρονται μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τους μετανάστες να σταματήσουν την απεργία πείνας και να αποφασίσουν υπέρ της ένταξής τους στο καθεστώς ανοχής. Πρόταση που επίσης απέτρεψαν οι απεργοί πέινας.
Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους μετανάστες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ήταν να μπουν σε καθεστώς ανοχής για έξι μήνες με δέσμευση για επέκταση άλλων έξι μηνών.
Για τη συνέχεια θα εξεταστούν οι λύσεις, αφού πρώτα οι απεργοί λύσουν την απεργία τους.
Στη συνάντηση με τους μετανάστες παρών ήταν και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετέφερε τη γνώμη γιατρών του ΕΣΥ, λέγοντας πως κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο κ. Λοβέρδος είπε: «Απο την πρώτη μέρα που ξέσπασε αυτή η κρίση σαν κυβέρνηση φροντίσαμε να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια αφορούσε σε θέματα υγείας των απεργών.
Και όπως έχουμε ξαναπεί το πρόβλημα της ανθρώπινης ζωής δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Τις ημέρες αυτές που αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας φροντίσαμε μετά δημόσια νοσοκομεία να τους παρέχουμε όλες τις βοήθειες. Θέλω να επαναλάβω ότι ανάμεσα στους γιατρούς και τους ασθενείς δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές.
Σήμερα μια ομάδα γιατρών επισκέφθηκε τους απεργούς στο μέγαρο Υπατία και διαπίστωσαν ότι πρέπει να μεταφερθούν όλοι στα νοσοκομεία.
Στη σημερινή συζήτηση όλες οι πλευρές συμφωνήσαμε ότι το θέμα της ανθρώπινης υγείας και της ανθρώπινες ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Θα βασίσουμε την επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι της χώρας». Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης είπε: «Είμαστε εδώ μαζί με τον υπουργό Υγείας και συζητήσαμε με τους απεργούς τις παραμέτρους του προβλήματος.
Είχαμε την τύχη να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση στην οποία τους εξηγήσαμε με κάθε ειλικρίνεια τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τους μετανάστες.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου. Τους εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις. Είμαστε ικανοποιημένoi με την σημερινή συζήτηση.
Οι μετανάστες θα συζητήσουν την πρότασή μας και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουν. Επίσης τους είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε περαιτέρω συζήτηση εάν και εφόσον τερματίσουν την άμεσα την απεργία και αποδεχτούν τις προτάσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: