Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως Αμαλιάδας, τα τρία μέλη του κυκλώματος των δουλεμπόρων (32χρονος Ελληνας και δύο Ρουμάνοι 30 και 32 ετών) που συνελήφθησαν προ ημερών, έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., να εκμεταλλεύονται και να κακοποιούν μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας στην Ηλεία.

Το κύκλωμα κατηγορείται και για την εκμετάλλευση ανηλίκων, καθώς διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των εργατών που δούλευαν υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου(!) βρισκόταν και ένα ανήλικο παιδί.

Σε βάρος των τριών ατόμων από τις δικαστικές αρχές της Αμαλιάδας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εμπόριο ανθρώπων από κοινού κατ' επάγγελμα και ανηλίκων, παράνομη οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς. Τα τρία φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος δουλεμπόρων κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αλλοδαποί εργάτες γης από τη Ρουμανία, που έπεσαν θύματα των δουλεμπόρων, αφού φιλοξενήθηκαν επί τρεις ημέρες σε κτήριο της μητρόπολης Ηλείας, επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τη βοήθεια της πρεσβείας τους στην Αθήνα.

Πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας ανέφεραν στην «Ε» ότι κάθε χρόνο το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας εντοπίζει και βεβαιώνει τη λειτουργία δεκάδων παράνομων καταυλισμών με μετανάστες εργάτες και σε βάρος των ιδιοκτητών των χωραφιών, όπου βρίσκονται αυτοί, καταθέτονται μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: