Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΗΜΕΡΙΑ...

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Ανακοίνωση με δυσανάγνωστη υπογραφή είχε τοιχοκολληθεί σε καταστήματα και εισόδους πολυκατοικιών γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Καλούσε τους κατοίκους σε συγκέντρωση κατά της εγκληματικότητας, στις 6 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Φυλής και Ηπείρου.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 30 κάτοικοι. Προστέθηκε μία ομάδα 15 ατόμων, φορώντας κράνη και μαύρα μπουφάν που άρχισαν να γράφουν συνθήματα υπέρ της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Κατευθύνθηκαν στο υπόγειο τζαμί Φυλής και Φαιστού όπως και στο διπλανό κτήριο (Φυλής 10), όπου στεγάζεται ο σύλλογος Σομαλών. Εσπασαν τα τζάμια των κτηρίων, πέταξαν χειροβομβίδες «κρότου λάμψης», ενώ έγινε και απόπειρα εμπρησμού.

Στο δρόμο εμφανίστηκε ομάδα μεταναστών και ακολούθησε πετροπόλεμος. Μία δικηγόρος προπηλακίστηκε και διασώθηκε στο εσωτερικό καταστήματος, με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Η Αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωμένους μέχρι την οδό Ιουλιανού -όπου συνεχίστηκαν τα επεισόδια-, σπάζοντας ένα αραβικό καφενείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Αχαρνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: