Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ: ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ;;

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Η Γαλλία ενήργησε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της όταν σταμάτησε τρένα που μετέφεραν Βορειοαφρικανούς μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορά της με την Ιταλία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν "λόγους δημόσιας τάξης".

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που έλαβαν προσωρινές άδειες παραμονής από την Ιταλία. Η Ιταλία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κίνηση της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει ευρωπαϊκές αρχές.

Τη Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Μεντόν της Γαλλίας και του Βεντιμίλια της Ιταλίας, λειτουργούσε κανονικά.

Επεσήμανε ότι είχε δημιουργηθεί ένα "μεμονωμένο πρόβλημα" που προκλήθηκε από εκατοντάδες ακτιβιστές στο τρένο που σχεδίαζαν "αδήλωτη διαμαρτυρία" στη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Πιερ- Ανρί Μπραντέτ εκτίμησε ότι περίπου 10 τρένα επηρεάστηκαν από τη διακοπή.

Η ανακοίνωση έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, έδωσε οδηγίες στον πρεσβευτή της χώρας στο Παρίσι να εκφράσει "την έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης στις γαλλικές αρχές", επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες είχαν τα κατάλληλα έγγραφα για να εισέλθουν στη Γαλλία.

Η Ιταλία έχει παραχωρήσει προσωρινές βίζες σε πολλούς Τυνήσιους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο μόνο στους μετανάστες που μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: