Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΝΑ ΣΤΥΓΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Το πραγματικά στυγερό έγκλημα ενός άνδρα στην γωνία Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου προχθές, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Χρυσή Αυγή. Χθές κάλεσε πορεία στο σημείο του συμβάντος για να ξεδιπλώσει πογκρόμ εναντίον όποιου μετανάστη περνούσε από κεί. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και σήμερα. Σαν να τους ανήκει μάλιστα ο ...νεκρός -έλεος- ανάρτησαν στο σάιτ τους το λόγκο που βλέπεται δίπλα... Ενώ σε άρθρο τους ψέγουν όποιον έκανε κριτική ή κατάγγειλε την δημόσια εκφρασμένη θέση τους -κατά την προεκλογική περίοδο των δημ. εκλογών- για δημιουργία "ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που το προσωπικό της θα λάβει άδειες οπλοφορίας και θα περιφρουρήσει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών". Στο ίδιο άρθρο μας γνωστοποιούν πως μια ακόμα από τις προγραμματικές θέσεις τους είναι η εξής: "Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί παράνομος αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου". Η ερώτηση η δική μας απλή: στην "ιδιωτική εταιρεία φύλαξης" θα ηγούνται μέλη τους σαν τον Χρ.Ρήγα, αυτόν που συνελήφθη πρόσφατα για διπλή δολοφονία με βάση συμβόλαιο θανάτου και ήταν ένας από τους υποψήφιους τους σε εκλογική διαδικασία;; Μήπως η Χρυσή Αυγή πρέπει να ξεκινήσει την αντι-εκγληματική της εκστρατεία από το εσωτερικό της τελικά;;;

Εμείς λέμε πως χωρίς απαλλαγή από το μνημόνιο, χωρίς μέτρα ενάντια στην φτώχεια, χωρίς το μηδενισμό της ανεργίας, χωρίς μια αξιοπρεπή εργασία και ζωή για κάθε άνθρωπο, χωρίς στέγη και τροφή στους πρόσφυγες, χωρίς χαρτιά στους χωρίς χαρτιά, και πάνω απ' όλα χωρίς καμιά ελπίδα για τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, η εγκληματικότητα απλά θα ενισχύεται. Θα ξεπερνάει τα DNA μας και τις εθνικές μας καταγωγές και θα μας θυμίζει πως ο καπιταλισμός ήταν έτσι κι αλλιώς συνώνυμος με την βαρβαρότητα. Στην εποχή όμως της μεγαλύτερης κρίσης του γίνεται συνώνυμος με την απέραντη και την χωρίς τέλος φρίκη..

Αναδημοσίευση από http://www.iskra.gr/

44χρονος άνδρας δολοφονήθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εκείνη την ώρα κατευθυνόταν σε πάρκινγκ όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Στα χέρια του κρατούσε μία βιντεοκάμερα για να μαγνητοσκοπήσει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Έστριψε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως τον ακινητοποίησαν τρεις άντρες. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν να τους δώσει τη βιντεοκάμερα. Εκείνος φαίνεται ότι αντιστάθηκε και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να τον σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και το λαιμό. Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρεις, άρπαξαν τη βιντεοκάμερα και τράπηκαν σε φυγή.
Λίγες ώρες μετά την δολοφονία, η σύζυγος του άτυχου 44χρονου, ο οποίος ήταν υπάλληλος εταιρείας παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Η επίτοκος, η οποία αντίκρυσε νεκρό τον άντρα της, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ σε μαιευτήριο των βορείων προαστίων, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την ηρεμήσουν και τελικά να γεννήσει χωρίς επιπλοκές.
Μέλη της Χρυσής Αυγής ''αξιοποιώντας'' τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της εγκληματικότητας, με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του 44χρονου τα ξημερώματα της Δευτέρας, παρουσιάστηκαν στη συγκέντρωση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των μεταναστών και να κάνουν επιθέσεις σε διερχόμενους μετανάστες. Η περιοχή γύρω από το σημείο της κινητοποίησης έχει μετατραπεί σε «απαγορευμένη ζώνη» για τους μετανάστες, καθώς όποιος τολμά να πλησιάζει καταδιώκεται από συγκεντρωμένους μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι έκρυθμη και παρά την έντονη παρουσία της, η αστυνομία δεν φαίνεται να παρεμβαίνει για να αποτρέψει τις επιθέσεις. Μάλιστα, μέλη ακροδεξιών ομάδων, με λοστούς και πέτρες έσπασαν τη τζαμαρία πολυκατοικίας, εισέβαλλαν σε διαμέρισμα ισογείου όπου διέμεναν αλλοδαποί και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.
Καταγγελίες κάνουν επίσης λόγο και για επιθέσεις κατά συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών από άτομα που δεν θέλουν να καταγραφεί η δράση τους.
Παράλληλα, επί της οδού Πατησίων η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να επιτεθούν σε κτίριο που τελεί υπό κατάληψη (Σκαραμαγκά).
Το αποτρόπαιο έγκλημα αλλα και τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: