Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΩΝ...

Αναδημοσίευση από http://www.iskra.gr/
Μόλις μια εβδομάδα μετά τα ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρουσίασε, την Τετάρτη 18 Μάη τροπολογία για το λεγόμενο "παρεμπόριο".
Το κείμενο της τροπολογίας προβλέπει την άμεση καταστροφή είτε με ρίψη σε απορριμματοφόρο του δήμου είτε με ανεξίτηλο χρωματισμό (σπρέι), της πραμάτειας των υπαίθριων μικροπωλητών, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι μετανάστες.
Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων εξαγγελιών Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων, για το "κέντρο της Αθήνας", οι οποίες κινούνται στη λογική της καταστολής και της μετατροπής των μεταναστών και των κάθε λογής εξαθλιωμένων σε αποδιοπομπαίους τράγους και δήθεν υπαίτιους για τα προβλήματα των υπόλοιπων (μη - εξαθλιωμένων ακόμα αλλά σκληρά πληττόμενων) λαϊκων στρωμάτων!
Είναι προφανές, πως η τροπολογία αυτή ουδόλως θα βοηθήσει τους μαγαζάτορες του κέντρου αλλά και των γύρω συνοικιών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το "φάσμα του λουκέτου". Όσο το μνημόνιο, επιβάλει μισθολογικές περικοπές, αυξάνει την ανεργία και την επισφαλή εργασία, τόσο η αγοραστική κίνηση στα μαγαζιά θα πέφτει.
Η στοχοποίηση των μεταναστών μικροπωλητών δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα των μικρών καταστημάτων ενώ αντιθέτως υποκρύπτει τους πραγματικούς ενόχους της κατάστασης, που είναι η Κυβέρνηση, η τρόικα αλλά και τα μεγάλα πολυκαταστήματα.
Υπενθυμίζουμε πως προεκλογικά το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Καμίνη προέβλεπε επί λέξει "Το παρεμπόριο θα αντιμετωπιστεί θετικά με την αδειοδότηση των σημερινών πλανόδιων πωλητών και την πώληση των αγαθών τους υπό καθεστώς νομιμότητας σε υπαίθρια αγορά, με ΑΦΜ και τις ανάλογες επιβαρύνσεις. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά δεν μπορεί να συνεχιστεί".
Σήμερα 6 μήνες μετά, η πρόβλεψη αυτή, η οποία έδινε μια κάποια λύση στο ζήτημα των μεταναστών μικροπωλητών, οι οποίοι μάλιστα γίνονται αντικείμενο υπερκμετάλλευσης από τα κυκλώματα της μαφίας, όχι μόνο έμεινε στα αζήτητα, αλλά αντιθέτως εφαρμόζονται τα ακριβώς αντίθετα!
Η τροπολογία, θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την "Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων" το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: